Politie Groningen

Parketpolitie succesvol bij het innen van boetes

Groningen, 14-09-2011 o Op dinsdag heeft er een actiedag plaatsgevonden in de wijken van west Groningen en Hoogkerk. De actie was er opgericht om (te lang) openstaande boetes te innen en vrijheidsstraffen ten uitvoer te brengen. De actie werd uitgevoerd door medewerkers van Politie, Justitie en de Parketpolitie. Vanwege het succes van deze actie zal deze vaker gaan plaats vinden waarbij ook andere wijken zullen worden bezocht.

Resultaat

In totaal zijn er 84 woningen bezocht. Er zijn 12 personen aangehouden. Van deze personen hebben er 6 na hun aanhouding de boete betaald. De andere 6 personen zijn in een Huis van Bewaring ingesloten en waren goed voor 236 dagen hechtenis. In totaal is er voor een bedrag van 10.500,- euro aan boetes geïnd.

Opmerkelijk

Ook nu hebben mensen geprobeerd aan hun aanhouding te ontkomen. Zo werd een dame gevonden die zich onder haar dekens van haar waterbed verstopte. Zij bleek niet onzichtbaar te zijn en is aangehouden. Een man probeerde te ontkomen door weg te rennen en een deur voor de neus van de agenten dicht te gooien. Deze vluchtactie mislukte en de man werd ook aangehouden.

Hulpmiddel

Ook de ANPR-auto (automatische nummerplaatherkenning) werd ingezet. Dit zorgde ervoor dat meerdere personen ter plaatse een openstaande boete hebben betaald.

Mocht u zelf nog een boete open hebben staan, voorkom onnodige verhogingen en (in het ergste geval) dat u door de politie wordt aangehouden. Betaal op tijd !!!