ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Let op: moment WGA-uitstap wederom aanstaande


14 sep 2011 om 10:15

Leden van ICT~Office kunnen binnenkort weer besluiten Eigenrisicodrager te worden wat betreft de Werkhervattingsregeling Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA). Centraal Beheer Achmea (mantelpartner ICT~Office) biedt lidbedrijven scherpe tarieven ten opzichte van de premies van het UWV. Het volgende uitstapmoment is 1 januari 2012.

Aanleiding

Per 1 januari 2006 is de wet WIA (Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) van kracht. De WIA bestaat uit twee regelingen: de Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten (IVA) en de WGA. Is een werknemer na twee jaar ziekte nog niet hersteld, dan kan hij/zij te maken krijgen met de wet WIA en ontvangt hij/zij, afhankelijk van de mate van arbeidsongeschiktheid, een uitkering van de overheid.

Deze uitkering wordt gefinancierd door twee premies: de basispremie (voor alle werkgevers gelijk) en een gedifferentieerde premie. Vanuit de basispremie worden de WAO, IVA en een deel van de WGA gefinancierd. De gedifferentieerde premie voorziet in de uitkering van de eerste 10 jaar die een werknemer vanuit de WGA ontvangt en verschilt per werkgever. Deze premie wordt aan het UWV betaald.

Overstappen naar Centraal Beheer Achmea

Werkgevers hebben de mogelijkheid het WGA-risico onder te brengen bij een verzekeraar: het Eigenrisicodragerschap. Als werkgever betaalt u dan de gedifferentieerde WGA-premie niet meer aan het UWV, maar aan een verzekeraar. De premie bij de verzekeraar is veelal lager dan die van het UWV en daarnaast stabieler (en dus beter te budgetteren).

ICT~Office heeft met Centraal Beheer Achmea afspraken gemaakt over scherpe premies voor leden van de branchevereniging, te weten:

Werkgevers met Centraal Beheer Achmea Verzuimverzekering (minder dan 50 werknemers) 0,169%
Werkgevers zonder Centraal Beheer Achmea Verzuimverzekering (minder dan 50 werknemers) 0,188%
Werkgevers met Centraal Beheer Achmea WIA-verzekering (minder dan 50 werknemers) 0,179%

Daarnaast zijn er maatwerktarieven voor bedrijven met meer dan 50 werknemers en bedrijven met een loonsom van 755.000 of hoger en zieke/arbeidsongeschikte werknemers.

Uitstapmoment

Het volgende uitstapmoment is 1 januari 2012. De aanvraag voor Eigenrisicodragerschap moet voor 28 september 2011 binnen zijn bij de verzekeraar.

Aanvragen kunnen ingediend worden op WGA Uitstappen.