Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 14-09-2011

Utrechter aangehouden voor homogerelateerd geweld

UTRECHT De politie heeft een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van mishandeling. In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 september stond een groep vrienden op de Voorstraat. De 19-jarige verdachte passeerde met een vriend deze groep en begon te schelden. Hierbij maakte hij opmerkingen over de geaardheid van een van hen. Toen hier wat van gezegd werd, keerde de verdachte zich om en begon te vechten. De verdachte heeft hierbij verschillende personen geraakt, waarbij een 25-jarige man uit Utrecht letsel heeft opgelopen aan zijn gezicht. De politie heeft kort na het incident de 19-jarige man aangehouden en hij heeft de feiten bekend. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid.

Onderzoek

Van het groepje vrienden hebben in totaal vier personen (drie mannen van 24 en 25 jaar en een vrouw van 24 jaar, allen uit Utrecht) aangifte gedaan. De politie is nog op zoek naar de tweede persoon die met de verdachte meeliep. Bent u getuige geweest van dit incident, meld u zich dan bij de recherche van de politie Utrecht, via 0900-8844.

Aanhouding

UTRECHT De politie heeft een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij verdacht wordt van bedreiging. Een 46-jarige man uit Utrecht liep op de Prins Hendriklaan in Vleuten. Hier kwam hij de 20-jarige man, waarmee hij eerder een conflict heeft gehad, tegen. Toen de verdachte de man bedreigde heeft het slachtoffer de politie gebeld. Agenten hebben de verdachte korte tijd later aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 46-jarige Utrechter heeft aangifte gedaan. De politie doet verder onderzoek naar dit incident en zoekt nog getuigen. Heeft u informatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844.

Verkeersongeval

UTRECHT Een man raakte op dinsdagavond gewond bij een verkeersongeval.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een fietser op het Plein van Berlage. Een 33-jarige man uit Utrecht reed in een auto vanaf de Van Hoornekade in de richting van het Plein van Berlage. Op de oversteekplaats op de rotonde reed een 22-jarige man uit Utrecht op zijn fiets. Een aanrijding ontstond, waardoor de fietser ten val kwam. De Utrechter werd met verwondingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Man aangehouden

UTRECHT Op dinsdagavond werd een man aangehouden, omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.

Rond 23.25 uur controleerden surveillerende agenten het kenteken van een auto die reed op de Zuilense Ring. Het bleek dat de auto niet verzekerd was en ze hielden de automobilist staande op de Proostwetering. De agenten controleerden de auto en troffen daarin inbrekerswerktuigen aan. De 25-jarige bestuurder uit Nieuwegein werd aangehouden. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dief aangehouden

UTRECHT Op dinsdagochtend werd een dief aangehouden.

De politie kreeg rond 11.15 uur een melding dat een man de telefoon van een taxichauffeur had geprobeerd te stelen. Toen de 36-jarige taxichauffeur uit Utrecht even wegliep voor een toiletbezoek, zag hij een man het bijrijderportier van zijn taxi openmaken. De man pakte vervolgens de telefoon van de taxichauffeur en hij wilde ervandoor gaan. Hij kreeg de dief te pakken, maar hij wist toch te ontkomen. Dit zagen de agenten die ter plaatse kwamen en zij zetten de achtervolging in. Op de Breedstraat kon de man worden aangehouden. Tegen de 36-jarige man uit Utrecht is proces-verbaal opgemaakt.

Vermoedelijk brandstichting

UTRECHT De politie zoekt getuigen van een autobrand die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag.

Omstreeks 00.55 uur kreeg de politie een melding dat er op het Attleeplantsoen een auto in brand stond. De brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft het vermoeden van brandstichting en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.