Gemeente Hilvarenbeek


Persbericht koninklijke onderscheiding
De heer Nol Vromans

Tijdens een Bijzondere Gelegenheid zal burgemeester drs. R.F.I. Palmen van Hilvarenbeek op zaterdag 10 september 2011 om 15.30 uur aan de heer A.C.A.M. Vromans (68) uit Hilvarenbeek een Koninklijke onderscheiding uitreiken. De uitreiking vindt plaats tijdens de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de uitreiking van het schildje âGeregistreerd Museumâ aan Museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek (Doelenstraat 53).

De heer Nol Vromans is vanaf 1984 actief geweest voor het Museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek. In dat jaar behoorde hij bij de werkgroep die de afbouw en de inrichting van Museum de Doornboom (later Museum de Dorpsdokter) verzorgde. Momenteel fungeert hij nog steeds als voorman van de vrijwilligersgroep als de grote stimulator van het museum. Hij heeft zorg gedragen voor het herstellen en opknappen van vele museale objecten. Hij is zeer creatief bij het vormgeven en inrichten van zowel tijdelijke als permanente exposities. Ook is de heer Vromans vanaf het ontstaan in 1986 verbonden met de heemtuin Dân Doornhof, die aan Museum de Dorpsdokter grenst. Hij verzorgt de organisatie rond het onderhoud van de tuin. In 2008 heeft hij het voortouw genomen bij de grote herinrichting en verbouwing van de museum en de tuin.

Daarnaast is hij twintig jaar bestuurslid geweest van de parochie St. Petrus in Hilvarenbeek, waarvan de laatste acht jaar als penningmeester. Ook verrichtte hij creatieve hand- en spandiensten waar het restauratie van religieus erfgoed betrof. Tot slot is hij sinds 2003 rentmeester van het Venerabele Gilde in Hilvarenbeek.

De heer Vromans wordt op basis van deze verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.