Gemeente Voorschoten

de kunstmarkt

Geldprijs voor mooiste kraam van de kunstmarkt

Zondag 11 september kreeg een nietsvermoedende Joke Schoneveld uit Leiden de prijs uitgereikt voor de mooiste kraam van de kunstmarkt. Wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen reikte haar een geldbedrag van EUR75,00 uit.

Oordeel van de jury

Een jury, bestaande uit leden van de Commissie voor Cultuur, bracht aan alle kramen een bezoek en kwam tot het volgende oordeel over de kraam van mevrouw Schoneveld: "De kraam straalt professionaliteit uit. Het is een prachtige, originele kraam met kunst van hoge kwaliteit. Een evenwichtige presentatie van diversiteit in materiaal en techniek. Ze werkt op een goede manier vanuit het materiaal, maar geeft het een eigen twist!"

Kwaliteit deelnemers

Ook over de kwaliteit van het werk van de overige deelnemers was de jury goed te spreken. De algehele kwaliteit van de kramen was hoog. Ook hier een grote diversiteit in techniek en materiaal. Het scala van onderwerpen dat in de kunstwerken tot uitdrukking kwam varieerde van Keith Richards, de Rolling Stones tot Takkie de hond van Jip en Janneke.

Kunstzinnig en creatief Voorschoten

De uitreiking vond plaats in het kader van de kunstmarkt `kunstzinnig en creatief Voorschoten', onderdeel van het Weekend van Voorschoten. De markt bestond dit jaar uit 43 kramen en is daarmee groeiende.
* 14 september 2011