Gemeente Coevorden

Richtlijnen kosteloze huwelijksvoltrekking

woensdag 14 september 2011

De gemeente Coevorden heeft twee tijdstippen per week waarop gratis een huwelijk of geregistreerd partnerschap kan worden gesloten. Dat zijn maandag om 9.00 uur en maandag om 9.30 uur. Onlangs heeft het college van burgemeester en wethouders de richtlijnen hiervoor vastgesteld. Een kosteloos huwelijk heeft duidelijk een ander karakter dan de huwelijksvoltrekkingen waarvoor betaald wordt.

Bij een kosteloze huwelijksvoltrekking en partnerschapsregistratie gelden de volgende richtlijnen:
* alleen op maandagen om 09.00 uur en om 09.30 uur; * de partners worden ontvangen door een (aangewezen) trouwambtenaar, die direct tot de huwelijksvoltrekking overgaat; * er wordt geen toespraak gehouden;
* er is geen gastdame aanwezig;
* maximaal aantal aanwezigen is zes (het bruidspaar en maximaal uit te nodigen vier getuigen) en eigen kinderen; * het huwelijk wordt voltrokken in een spreekkamer in het gemeentehuis.

Sober
Een kosteloze huwelijksvoltrekking kent dus een duidelijk ander karakter; het is een administratieve handeling die sober van opzet en accommodatie is. Wie kiest voor een huwelijksvoltrekking op een ander tijdstip, kan op verschillende locaties in de gemeente terecht. Alle informatie over trouwen, locaties, prijzen en mogelijkheden vindt u op www.coevorden.nl/wonen-en-leven/trouwen-in-de-gemeente/trouwlocaties/. U kunt ook contact opnemen met de afdeling Publiekservice via 14 0524.