Gemeente Maassluis

Leerlingen komen in beweging met project 'Kies voor Sport'

Kies voor Sport 2011

De groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in Maassluis doen mee met het gemeentelijk sportproject `Kies voor Sport'. Dit schooljaar kunnen de leerlingen in dit project kiezen uit maar liefst 48 kennismakingscursussen, aangeboden door deelnemende sportverenigingen in Maassluis. Zij kunnen deelnemen aan bijvoorbeeld volleybal, snorkelen en voetbal, maar ook zeilen, tae kwon do en freerunnen. Leerlingen kunnen zich inschrijven voor maximaal drie cursussen, die elk EUR 3 kosten. Het enthousiasme bij leerlingen, leerkrachten en ouders is groot.

De kinderen schrijven zich massaal in via de website. Eenmaal ingeschreven maken de kinderen maximaal vijf weken lang kennis met een voor hen favoriete sport. De programmaboekjes zijn op alle scholen in Maassluis uitgereikt en de eerste week werden er 315 aanmeldingen genoteerd. Leerlingen kunnen zich tot 30 september a.s. inschrijven. Medewerkers van het Sportservicepunt Maassluis verwachten dat het aantal aanmeldingen dan ook nog flink zal toenemen.

Danceworkout

Om te vieren dat alle basisscholen meedoen aan Kies voor Sport, kregen de scholen afgelopen week een danceworkout aangeboden. Jalel, dansinstructeur van Wellness Center Maassluis verraste de kinderen met zumba, salsa en hiphop. Op populaire muziek dansten de kinderen in korte tijd erg enthousiast mee. De zumba-, salsa- en hiphop-pasjes waren geen enkel probleem, dat belooft wat voor de kennismakingslessen combidans en streetdance!

Wethouder Van der Wees kwam 13 september jl. persoonlijk op basisschool De Parasol kijken. "Ik ben onder de indruk van de danskwaliteiten van de kinderen. Iedereen was het eens dat gezamenlijk sporten en bewegen gewoon erg leuk is om te doen. Persoonlijk vind ik `Kies voor Sport' vooral een goed initiatief voor verbetering van de beweeglijkheid en de gezondheid van onze Maassluise jeugd. We laten ze zo op een makkelijke en goedkope manier zien welke sporten je kan doen in Maassluis en ervaren waar ze goed of misschien niet zo goed in zijn. Met mogelijk nieuwe ledenaanmeldingen bij de deelnemende verenigingen. Dat noem ik een goed voorbeeld van je rol pakken en samenwerking zoeken met gemeente, basisscholen en sportverenigingen!"

Meer informatie over het project Kies voor Sport is op te vragen bij Els de Jong van het Sportservicepunt van de gemeente Maassluis, via telefoon (010) 593 17 97 of via e-mail sportservicepunt@maassluis.nl.