Gemeente Dirksland


Prijsuitreiking fotowedstrijd 'water is onmisbaar' op Goeree-Overflakkee

Dinsdagavond 13 september 2011 werden de winnaars van de fotowedstrijd 'water is onmisbaar' van waterplan Goeree-Overflakkee bekend gemaakt in de bibliotheek van Ouddorp.

De fotowedstrijd werd gehouden om de inwoners uit te dagen na te denken over water en wat het voor hen betekent. Een groot aantal inwoners heeft een foto ingezonden. De winnaars zijn Erik van den Dool (categorie tot 17 jaar) en Harry Terhoeve (categorie vanaf 17 jaar).

Prijswinnaars fotowedstrijd Water is onmisbaar Erik van den Dool maakte een prachtige foto van een waterdruppel op een bieslookstengel. Hij zegt er zelf over: "Ik moest gelijk aan jullie fotowedstrijd denken. Zonder deze waterdruppel zou deze bieslookstengel het niet overleven." De jury vond niet alleen de argumentatie, maar ook de foto aansprekend. Juryvoorzitter en eilandelijk waterwethouder Bert Kleingeld vertelde dat de jury in deze foto ook de link naar het waterplan Goeree-Overflakkee zag: "De druppels symboliseren het besproeien van gewassen met voldoende zoet slootwater. Het beschikbaar zijn van dit zoete slootwater, ook in droge tijden, is één van de kenmerken uit het waterplan. Bovendien is de foto technisch gezien goed gemaakt."

Harry Terhoeve leverde meerdere foto's in. Zijn foto 'drainage' laat zien dat overtollig water via drainage in het watersysteem terecht komt. Terhoeve zelf over deze foto: "De helderheid van het water, de heldere blauw- en grijstinten van de foto geven het water een frisse en schone uitstraling, wat tekenend is voor de toenemende kwaliteitverbetering van het water op Goeree-Overflakkee." De jury was het helemaal eens met deze argumentatie. Het geeft precies weer waar het waterplan voor staat: waterkwaliteitsverbetering. De compositie en het kleurgebruik trekken meteen de aandacht, dat maakt het een zeer spannende foto, waarnaar langere tijd gekeken moet worden om het beeld van de foto te doorgronden. Ook technisch gezien is de foto goed gemaakt.

Tentoonstelling
De foto's van de winnaars, aangevuld met foto's van andere inzenders, worden in de vier gemeenten op het eiland Goeree-Overflakkee tentoongesteld:
dinsdag 13 september tot en met zaterdag 1 oktober bibliotheek Ouddorp (Hofdijksweg 20)
dinsdag 4 oktober tot en met zondag 16 oktober Zwembad De Gooye Dirksland (Hondsgalgweg 1)
dinsdag 18 oktober tot en met zaterdag 5 november Bibliotheek Middelharnis (Kerkepad 11)
dinsdag 8 november tot en met zaterdag 26 november Bibliotheek Oude Tonge (Eisenhouwerlaan 1a)
dinsdag 29 november tot en met vrijdag 23 december ISGO Middelharnis (Dwarsweg 40)

Waterplan Goeree-Overflakkee is een samenwerking tussen de gemeenten Dirksland, Goedereede, Middelharnis en Oostflakkee, het ISGO en waterschap Hollandse Delta. In het waterplan zijn maatregelen opgenomen die ervoor moeten zorgen dat het watersysteem, zowel de waterhoeveelheid als de waterkwaliteit, verbetert. Â