Landstede

Start Care Academy Veluwe: werken en leren in de zorg

De Care Academy Veluwe is gestart. Donderdag 8 september gaven Bestuurders van de zorginstelling s Heerenloo, onderwijsinstellingen Landstede en Hogeschool Windesheim, en de Noord-Veluwse gemeenten het formele startschot. Een week eerder is de eerste groep van vijftien deeltijdstudenten gestart. Dit zijn medewerkers van s Heerenloo. Zij volgen de opleiding op hun eigen werkplek en behalen zo hun MBO (MZ)- en HBO-diploma.

Regio Noord-Veluwe huisvest van oudsher een aantal landelijk bekende zorginstellingen en is bekend vanwege de mogelijkheden voor recreatie en ontspanning/wellness. Veel inwoners uit dit gebied ontvangen zorg en/of zijn betrokken bij de zorg.

Ruim vijftienduizend mensen werken in de zorg. De hechte relatie van de Noord-Veluwe met de zorg is mede aanleiding geweest deze regio te presenteren als Care Valley Veluwe. De Noord-Veluwse gemeenten streven naar een regio waar de zorg een belangrijkere motor voor de sociaal-economische ontwikkeling wordt. Belangrijk hierbij is het opleiden.

Care Academy Veluwe
De Care Academy Veluwe is een verregaande samenwerking van werkveld en onderwijs. Deze eigentijdse onderwijsformule heeft als doel de competenties, professionaliteit en kwaliteit van de zorgwerknemer te ontwikkelen.

De Care Academy Veluwe is er voor mensen die een baan (willen) hebben in de zorg. Dus ook voor schoolverlaters en herintreders. Zij vergroten hun eigen kennis én die van de zorginstellingen.

Ambitie
De Care Academy Veluwe is gestart met nu nog één zorginstelling. Voor de nabije toekomst is het de bedoeling dat meer zorginstellingen met een aantal opleidingsinstituten gaan samenwerken. Waarbij Hogeschool Windesheim en Landstede kernpartners zijn. Voor verdere toekomst wordt gedacht aan uitbreiding vanuit de traditionele care/cure naar de wellness/gastvrijheid.