Gemeente Almere

Ben Scholten ontvangt meest innovatieve Almeerse bedrijven

14-09-2011

Innovatief Ondernemersschap Als blijk van waardering voor hun bijzondere prestaties heeft wethouder Economische Ontwikkeling, Ben Scholten, de drie Almeerse bedrijven in de MKB Innovatie top 100 feestelijk ontvangen.

Deze ranglijst stelde innovatiecentrum Syntens met Octrooicentrum Nederland, Mercedes-Benz en NRC Handelsblad dit jaar voor de zesde keer samen. Met gepaste trotst hebben de bedrijven Ferdar Automation Technology Nederland, Badwereld en Eterno Terrazzo hun innovatieve technologieën nader toegelicht bij de wethouder. Ben Scholten: "Er zijn duizenden mkb bedrijven in Nederland en als je dan bij de eerste honderd hoort ben je sowieso een winnaar".

Ferdar Automation Technology Nederland
De i-Collector van Ferdar is een stelling met een aantal beweegbare draagarmen die goederen kan verzamelen, opslaan en uitleveren. Ideaal voor bedrijven met grootschalige distributie, zoals in de farma- en agro-industrie, en webshops. De robottechnologie maakt het verzamelen van orders minder foutgevoelig en minder fysiek belastend.

Badwereld
Met een douchecabine van Badwereld kun langer douchen met minder water. Het warme water wordt hergebruikt en met behulp van een pomp wordt de waterstroom aanzienlijk vergroot. Aanpassen van de waterleiding of de ketel is niet nodig. Met de douchecabine van Badwereld kan zowel het watergebruik als het energiegebruik tot 10% worden teruggebracht.

Eterno Terrazzo
Eterno Terrazzo maakt het mogelijk om in één dag complete congreszalen, entreehallen of showrooms van een voegloze terrazzovloer te voorzien. Eterno Terazzo heeft een mobiele betonmixer ontwikkeld voor het leggen van terrazzovloeren. Hiermee kan de vloer gemakkelijker gestort worden in een kortere tijd. Eterno Terazzo heeft ook een hoogwaardige lijm ontwikkeld waardoor 20% minder cement hoeft te worden gebruikt.