Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 14 september

Noord-Holland Noord, 14-09-2011 o 14.00 uur

Auto-inbrekers actief

Regio, woensdag 14 september

De afgelopen dagen hebben in totaal 51 eigenaren van personenautos aangifte gedaan van inbraak in hun auto. De politie verzoek slachtoffers die nog geen aangifte hebben gedaan of eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

De inbrekers hadden het voornamelijk voorzien op airbags die in grote hoeveelheden uit de autos werden weggehaald. Maar ook navigatie- en geluidsapparatuur waren een gewilde buit.

De politie kreeg op maandag 27 aangiftes en op dinsdag 24 aangiftes binnen. Vermoedelijk is echter het aantal slachtoffers groter aangezien niet iedereen aangifte doet of heeft gedaan.

De inbraken vonden plaats in Schagen (16x), Alkmaar (8x), Heerhugowaard (8x), Grootebroek (6x), Hoorn (5x), Lutjebroek (3x), Hoogkarspel, Oudkarspel, Andijk, Limmen en Koedijk.

Woninginbraak

Warmenhuizen, dinsdag 13 september

Op dinsdag werd tussen 17.30 en 22.20 uur ingebroken in een woning aan de Molenaarsweg in Warmenhuizen. De daders kwamen het pand binnen door een keukenraam te forceren. Nagenoeg het hele gebouw werd doorzocht. Uit de woning werden een horloge en een bankpas gestolen.

Heeft u op of in de omgeving op de bovengenoemde locatie iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Hennepkwekerij

Bovenkarspel, dinsdag 13 september

Op dinsdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Brilliant Starstraat in Bovenkarspel. De politie was in het pand aanwezig omdat door een deurwaarder beslag werd gelegd op de woning.

In de woning trof de politie een hennepkwekerij aan waarin 566 hennepplanten stonden. De politie nam de planten en de benodigde apparatuur in beslag. De gehele bovenverdieping en zolder waren ingericht voor de teelt van hennep.

Bij controle bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom.

De bewoner, een 47-jarige man, werd ter plaatse aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Den Helder, woensdag 14 september

Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Bloemstraat in Den Helder. In de woning werd een hennepkwekerij aangetroffen met dertig planten en de benodigde apparatuur. De 40-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. Er was geen sprake van diefstal van stroom.

Ook werd onderzoek gedaan in een woning aan de Dahliastraat in Den Helder. Ook hier bleek een hennepplantage te zijn. In de schuur werd een kwekerij aangetroffen met 158 planten en de benodigde apparatuur. In de woning waren een 49-jarige man en een 50-jarige vrouw aanwezig. Zij zijn door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek wel sprake te zijn van diefstal van stroom.

In beide gevallen werden de hennepplanten en de apparatuur in beslag genomen. In de Dahliastraat werd bovendien een bestelauto inbeslaggenomen.

Ex-hennepkwekerij

Zuid-Scharwoude, dinsdag 13 september

Op dinsdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Goudzeelt in Zuid-Scharwoude. Op de zolder van het pand werd een hennepkwekerij ontdekt. Hierin stonden echter geen planten meer. De eigenaar van de kwekerij was bovendien bezig met het opruimen van de kwekerij. In de woning werden nog wel plantenresten gevonden.

Bij onderzoek bleek bovendien dat er sprake was van diefstal van elektriciteit.

De 51-jarige eigenaar van de kwekerij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Mishandeling

Alkmaar, woensdag 14 september

Op woensdagmorgen, kort na middernacht, hield de politie een 33-jarige Alkmaarder aan op de Achterdam in zijn woonplaats op verdenking van mishandeling en bedreiging.

De man was kort daarvoor bij een prostituee geweest en had naar zijn mening onvoldoende waar voor zijn geld gehad. Hierop was de man boos geworden en had de prostituee mishandeld door haar te slaan, te schoppen en bij haar keel te grijpen. Nadat de dame in kwestie de beveiliging had gewaarschuwd, werd de man door twee beveiligers weggehaald.

De verdachte richtte zich toen op de beveiligers door hen te bedreigen. Toen hij tijdens de bedreigingen iets uit zijn jaszak wilde pakken, werd hij door de beveiligers naar de grond gewerkt.

De gewaarschuwde politie heeft de verdachte ter plaatse aangehouden. Een wond die hij bij de confrontatie met de bewakers had opgelopen werd in het ziekenhuis behandeld. Daarna werd hij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De prostituee doet aangifte tegen de verdachte, die op zijn beurt aangifte doet tegen de beveiligers. Zij doen op hun beurt weer aangifte tegen de verdachte.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Middenmeer, dinsdag 13 september

Op dinsdagavond, tussen 20.30 en 21.00 uur raakte een 16-jarig meisje gewond bij een verkeersongeval aan de Hazelaarlaan in haar woonplaats. De andere betrokkene bij het ongeval, een automobilist, reed na de aanrijding door zonder zijn gegevens achter te laten.

De politie is op zoek naar de bestuurder van deze personenauto of naar getuigen van het ongeval. De politie in de Wieringermeer is te bereiken via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Het meisje reed op een fiets over de Hazelaarlaan in de richting van de kruising met de Dr. Hoogkamerlaan. Hier kwam een personenauto van rechts over de Dr. Hoogkamerlaan aanrijden. De bestuurder reed de kruising op en sloeg af de Hazelaarlaan op. Hierbij reed hij tegen de fiets van het meisje aan, die daardoor ten val kwam. Het meisje viel daarbij met haar hoofd op de stoeprand.

Mogelijk is de bestuurder nog uitgestapt om te vragen hoe het met het slachtoffer ging. De bestuurder is echter met hoge snelheid weggereden in de richting Meidoornlaan zonder zijn identiteit bekend te maken.

Het meisje liep bij de aanrijding in ieder geval een zware hersenschudding op.

Alcoholcontrole

Alkmaar, woensdag 14 september

Op woensdagmorgen omstreeks 02.15 uur controleerde de politie een 27-jarige man uit Alkmaar in een personenauto op de Oudegracht in zijn woonplaats.

Getuigen hadden gezien dat de man met zijn auto tegen een hek botste en vervolgens doorreed. Op basis van het door de getuigen genoteerde kenteken, kon de man even later in zijn woning worden aangehouden. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 870 ug/l. Dat is bijna vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l.

De man bleek zodanig onder invloed te verkeren dat hij geen verklaring af kon leggen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto inbeslaggenomen

Alkmaar, dinsdag 13 september

Op dinsdagavond omstreeks 18.40 uur controleerde de politie op de Kanaalkade in Alkmaar een 23-jarige man uit Oudkarspel in een personenauto. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Omdat hij in 2010 al drie keer eerder was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, werd zijn auto inbeslaggenomen.

De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Doorrijden met slokje op

Zwaagdijk, woensdag 14 september

Op woensdagmorgen omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding dat een automobilist tegen een lantarenpaal was gereden op de Nieuwmarkt in Zwaagdijk. Na de aanrijding was de bestuurder weggereden.

Bij een zoektocht trof de politie een beschadigde auto aan op de Parralelweg in Wervershoof. Dat het hier om de bij de aanrijding betrokken auto ging was wel duidelijk. Op de plaats van het ongeval was de bumper met kentekenplaat van de auto achtergebleven.

De bestuurder, een 22-jarige Pool, bleek alcohol te hebben gehad. Hij blies 770 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat, blies hij bijna negen maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Snelheidscontroles

Zwaagdijk, dinsdag 13 september Tussen 13.00 en 14.15 uur werd op de Zwaagdijk in Zwaagdijk een snelheidscontrole gehouden waarbij overtreders direct werden aangesproken. Vijf bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid: 77 km per uur.

Slootdorp, dinsdag 13 september Tussen 15.15 en 17.45 uur controleerde de politie op de Molenweg in Slootdorp. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 530 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 31 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 105 km per uur.

Nieuwe Niedorp, dinsdag 13 september Tussen 19.30 en 21.30 uur controleerde de politie op de Provincialeweg in Nieuwe Niedorp. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 640 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 43 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 117 km per uur.

Heerhugowaard, dinsdag 13 september Tussen 19.00 en 22.00 uur controleerde de politie op de Westerweg te Heerhugowaard. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 1430 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 84 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 109 km per uur.

Burgerbrug, dinsdag 13 september Tussen 13.25 en 15.25 uur controleerde de politie op de Rijksweg in Burgerbrug. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 1571 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 44 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 78 km per uur.

Heerhugowaard, dinsdag 13 september Tussen 15.00 en 18.00 uur controleerde de politie op de Rustenburgerweg te Heerhugowaard. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 898 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 180 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 77 km per uur.

Heerhugowaard, dinsdag 13 september Tussen 13.00 en 14.00 uur controleerde de politie op de Middenweg te Heerhugowaard. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 349 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 22 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 75 km per uur.

Zwaag, dinsdag 13 september Tussen 14.00 en 15.30 uur controleerde de politie op de Dorpsstraat in Zwaag. Het ging om een controle waarbij de overtredingen fotografisch werden vastgelegd. In totaal passeerden 510 voertuigen de controleplaats. Hiervan reden er 40 sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 72 km per uur.

Bromfietscontrole

Heiloo, woensdag 14 september

Op woensdagmorgen hield de politie een bromfietscontrole op de Kennemerstraatweg in Heiloo. In totaal werden dertien bromfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er drie opgevoerd. De bestuurders kwamen er vanaf met een bekeuring.