Gemeente Lelystad

Afspraken met kamerverhuurders in convenant

Woensdag 14 september 2011

Bord met Te Huur erop

De gemeente wil graag de bestaande overlast bij kamerverhuur verminderen en nieuwe overlastsituaties zo veel mogelijk voorkomen. Echter de middelen van de gemeente om overlastsituaties aan te pakken dan wel te voorkomen, zijn beperkt. Kamerverhuurders kunnen hier wel een grote rol in vervullen en daarom wil de gemeente met zo veel mogelijk kamerverhuurders in Lelystad afspraken maken.

Voorkomen overlast

Deze afspraken gaan over het voorkomen van overlast en hebben tot doel een prettige woonomgeving te behouden of te creëren, voor zowel huurders als omwonenden. De afspraken zijn met de potentiële partijen besproken en opgenomen in het convenant kamerverhuur.

Voldoen aan de afspraken

Kamerverhuurders die willen deelnemen aan het convenant moeten voldoen aan de afspraken. De groep kamerverhuurders die op dit moment nog niet aan alle afspraken voldoen, kunnen tekenen als aspirant-deelnemer. Zij krijgen vanaf het moment van ondertekening nog drie maanden de tijd om hun zaakjes op orde te brengen. Voldoen zij na drie maanden niet, dan worden zij als aspirant-deelnemer uit het convenant gezet.

In gesprek

Als er over kamerverhuurders die het convenant hebben getekend klachten komen met betrekking tot overlast, gaat de gemeente met hen in gesprek. Dit kan, als er niets met de klachten wordt gedaan, uiteindelijk toe leiden dat de verhuurder uit het convenant wordt gezet.

Geïnteresseerde particuliere kamerverhuurders?

Geïnteresseerde particuliere kamerverhuurders in Lelystad die nog niet op de hoogte zijn van het convenant, maar wel graag mee willen doen, kunnen zich melden bij de gemeente Lelystad. Ook als het convenant eenmaal getekend is, kunnen nieuwe deelnemers zich blijven aanmelden. Zij moeten dan vanaf het moment van ondertekening wel voldoen aan alle afspraken en kunnen dus geen aspirant-deelnemer meer worden. De actuele lijst van deelnemers is vanaf het moment van ondertekening te vinden op deze website. Ja