Gemeente Lelystad

Lelystad sluit aan bij regionale aanpak van hennepkwekerijen

Woensdag 14 september 2011

Het Lelystadse college is dinsdag 13 september akkoord gegaan met ondertekening van het regionaal hennepprotocol. Het protocol maakt deel uit van het regionaal kaderconvenant integrale overheidshandhaving. In dit convenant staan afspraken over de gezamenlijke handhaving tussen de Flevolandse gemeenten, politie Flevoland, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst.

Hennepprotocol

Het regionaal kaderconvenant integrale overheidshandhaving werd in december 2010 door alle deelnemers ondertekend. De convenantpartners zijn toen overeen gekomen dat er onder het kaderconvenant afzonderlijke protocollen opgesteld kunnen worden die de doelstelling van het convenant onderschrijven. Een van de protocollen die voor veel partijen wenselijk is, is het hennepprotocol.

Hennepkwekerijen

Regiobreed blijkt dat er veelvuldig sprake is van aanwezigheid van hennepkwekerijen in onder meer woningen, garages, woonwagens en - boten, schuren, (bedrijfs)hallen, voer- en vaartuigen en bijgebouwen. In het protocol staan afspraken over de gezamenlijke aanpak om de aanwezigheid van hennepkwekerijen in de gemeenten van de regio Flevoland te voorkomen en te bestrijden.

Deelnemers protocol

Alle Flevolandse gemeenten hebben de mogelijkheid om aan te sluiten bij dit protocol. Naast de regionale partners - politie, OM en belastingdienst - worden ook de netwerkbeheerders (voor Lelystad Liander) en de woningbouwcorporaties gevraagd om aan te sluiten bij het hennepprotocol. Ja