UMC St Radboud


Samenwerking vrouwenkliniek Gynos en UMC St Radboud 14-09-2011

De afdeling Urologie van het UMC St Radboud in Nijmegen gaat samenwerken met Vrouwenkliniek Gynos in Arnhem. Deze week wordt de samenwerking officieel bekrachtigd. Beide instellingen willen hiermee patiënten uit de regio de best mogelijke urologische zorg en behandeling bieden.

Vrouwenkliniek Gynos en het UMC St Radboud delen de visie om kwalitatief hoogwaardige zorg zo veel mogelijk vanuit de behoefte van de patiënt aan te bieden. De samenwerking biedt op diverse vlakken voordelen zoals kortere wachttijden en snellere onderzoeks- en behandelmogelijkheden. Patiënten maken gebruik van academische kennis en ervaring; zoveel mogelijk dichtbij huis.

Team

Wekelijks zijn urologen van het UMC St Radboud in de vrouwenkliniek aanwezig om patiënten te zien. Het team bestaat uit de urologen Afina Glas, Kathleen D'hauwers en John Heesakkers. Alle patiënten van vrouwenkliniek Gynos worden besproken in een gezamenlijke patiëntbespreking. Operatieve ingrepen vinden plaats in Nijmegen. Zo'n tien procent van de patiënten die worden gezien, ondergaan uiteindelijk een medische ingreep.

Gynos en Andros

Vrouwenkliniek Gynos is een nieuw onderdeel van Andros, de mannenkliniek in Arnhem. In de vrouwenkliniek Gynos kunnen vrouwen terecht voor problemen met incontinentie, ontstekingen in urinewegen of het kleine bekken of een chronische niet-bacteriële blaasontsteking. Met mannenkliniek Andros heeft het UMC St Radboud al enkele jaren een samenwerkingsverband.