FloraHolland


100.000e bloemenfoto actief in beeldbank FloraHolland

FloraHolland (14 september 2011) - Het aantal kwekers dat zelf productfoto's maakt van de aan te voeren partijen bij de klok neemt sterk toe. Met het plaatsen van eigen productbeelden overschreed kwekerij Jan van Rijssel onlangs de grens van 100.000 actieve foto's in de beeldbank voor bloemen. Om deze mijlpaal te vieren, brachten Simon Vlieger en Henk de Bruin (veilmeesters van FloraHolland Aalsmeer) een feestelijke taart langs op de kwekerij, waar Van Rijssel onder meer Zantedeschia's kweekt.

Goede foto's belangrijk voor kopers
De productfoto's die een kweker bij beeld(ondersteund) veilen meestuurt, worden tijdens het veilen getoond op het klokfront en in het beeldscherm van de KOA-inkoper. De foto's geven inkopers een reëel beeld van de aangevoerde partij. Ook zijn de foto's vooraf in te zien door kopers in het klokaanbod online. Zo beschikken de inkopers al voor het veilen over het beeld van de partij. Van Rijssel onderstreept dan ook het belang van goede foto's en besteedt hier graag wat extra tijd aan.

Foto's ook downloaden voor webshops
Sinds begin april is het voor inkopers ook mogelijk om de productfoto's uit de centrale beeldbank te downloaden voor gebruik in eigen webshops. Naast de beschikbaarheid van representatieve foto's blijft uiteraard ook de betrouwbaarheid van aanvoerinformatie belangrijk. Steeds meer bedrijven kopen hun bloemen en planten in op basis van aanvoerinformatie met ondersteuning van foto's. Voor vragen kunnen kwekers contact opnemen met de eigen veilmeester of informatie bekijken op www.floraholland.com/beeldveilen.