FloraHolland


Nieuwe doosmaat Cymbidium mini per half oktober (Fc630)

FloraHolland (14 september 2011) - Vanaf half oktober wordt de bestaande Cymbidium mini doos, fc632, vervangen door een bredere en lagere doos. Met deze aanpassing wordt de presentatie van het product sterk verbeterd en wordt de kans op schade aan de bloemen verkleind. De introductie van de nieuwe doosmaat gaat gepaard met de nieuwe bedrukking die onderdeel uitmaakt van de nieuwe bedrukkingslijn van de eenmalige bloemendozen. De fustcode voor de nieuwe Cymbidium mini-doos is Fc630.

De bestaande doos (fc632) heeft de afmetingen 100x30x12cm en de Cymbidium mini's worden bij deze maatvoering grotendeels in lagen verpakt. De bloemen worden op elkaar gestapeld waardoor er een rommelig beeld ontstaat, onderliggende bloemen niet zichtbaar zijn en bloemen in de verdrukking kunnen komen.

De nieuwe fustcode 630 is 100x40x10cm. Deze doos heeft daarmee dezelfde breedte als de doos voor de grootbloemige Cymbidiums. Doordat de doos breder is kunnen de bloemen veelal in één laag verpakt worden. Het aantal takken per doos blijft op de 70cm sortering na ongewijzigd. Deze wijzigt van 6 naar 8 takken per doos.

De doosinhoud van de nieuwe doos is ca. 10% groter en ook is de doos iets duurder (ca. 7%). Uit onderzoek onder kopers en kwekers is gebleken dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de bovengenoemde nadelen.

De uitgifte- en verrekenprijs van de fc630 is vastgesteld op EUR 1,22. De nieuwe doos wordt vanaf week 41 uitgeleverd.

Oude doosmaat Nieuwe doosmaat