Politie Brabant-Noord

Brom-/snorfietsen gecontroleerd

District Meierij, 14-09-2011

's-Hertogenbosch - De politie heeft dinsdag op drie locaties een zogenaamde ASO (Aanpak Scooter Overlast)-controle gehouden. De controles werden tussen 14.15 en 20.30 uur gehouden op de Oude Vlijmenseweg/Kooikersweg, de Hambakendreef en de Mgr. Van Diepenstraat/Aartshertogenlaan. Totaal werden er 26 bonnen uitgeschreven. Jeugdigen werden bekeurd omdat ze geen rijbewijs hadden of dat niet konden laten zien, de scooter te veel vermogen had of omdat ze geen helm droegen. Ook werden twee bekeuringen uitgeschreven voor niet-handsfree bellen, want ook op een bromfiets mag dat niet! Van drie bestuurders werd de scooter in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Rosmalen - Woensdagochtend werden totaal 32 brom- en snorfietsen op de Edelweisstraat gecontroleerd. Daarvan bleken er 8 op de rollentestbank te veel vermogen te hebben. Een bestuurder van bromfiets bleek geen rijbewijs te hebben.

Drunen - Dinsdagochtend hield de politie op de Joost van de Vondellaan een bromfietscontrole. Van de 20 gecontroleerde brom- en snorfietsen, bleken er 5 te veel vermogen te hebben