Gemeente Vlaardingen


-

Gouden kistje

14-09-2011 |

De 9-jarige Amber van Dijkhuizen uit groep 7 van basisschool De Hoeksteen mag zich winnaar noemen van de verhalenschrijfwedstrijd. Zaterdag 10 september nam zij haar prijs in ontvangst van wethouder Cees Oosterom. De tweede prijs was voor Danique van Strijen en Adam Asraoui werd derde. Alledrie deden zij mee aan de schrijfwedstrijd voor Vlaardingse basisschoolleerlingen.

winnaars verhalenschrijfwedstrijd

Met de prijsuitreiking voor de verhalenschrijfwedstrijd sloot Vlaardingen de Week van de Alfabetisering af. Een week waarin het belang van lezen, schrijven en rekenen centraal stond. De gemeente, Bibliotheek Vlaardingen, het ROC Albeda College en Studio-Orfeo organiseerden samen diverse activiteiten die lezen en schrijven bevorderen. Eén van die activiteiten was de verhalenschrijfwedstrijd. Basisschoolleerlingen schreven het volgende verhaal af: Langs de waterkant van de Vlaardingse Vaart ligt een kistje van goud. Het ziet er uit alsof het er al heel lang ligt. Er zitten deuken in het kistje en op een enkel plekje is het goud verdwenen. Er zit nog wel een mooi slotje op. Ik pak het kistje heel voorzichtig op.

In haar droomverhaal opent winnaar Amber nu elke avond het gouden kistje en beleeft dan steeds weer een nieuw avontuur. Danique schreef in haar droomverhaal dat zij in het gouden kistje werd gezogen en daar een angstig avontuur beleefde met valse lichtgroene ratten die uit de gootsteen kwamen. En Adam beleefde in zijn droomverhaal een geluksdag door de magische steen die hij in het gouden kistje vond. U kunt de verhalen van Amber, Danique en Adam teruglezen op deze website.

Zie ook

Documenten


* Verhaal Amber van Dijkhuizen

* Verhaal Danique van Strijen

* Verhaal Adam Asraoui

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000