Belgische Federale Overheid


* Varia

* Universiteit Gent in de top 100 van de beste universiteiten ter wereld

Universiteit Gent in de top 100 van de beste universiteiten ter wereld

Datum: 14 september 2011
UGent

Zoals elk jaar sinds 2003 heeft de Shanghai Jiao Tong University ook nu weer zijn nieuwe Academic Ranking of World Universitie' gepubliceerd, een wereldklassement van de beste universiteiten.

De Shanghai Jiao Tong University werd gesticht in 1896 en telt nu ongeveer 33 000 studenten. Het is een van de belangrijkste Chinese universiteiten. Om dat klassement op te maken gebruikt deze universiteit hoofdzakelijk criteria die de prestaties op het vlak van onderzoek meten: het aantal Nobelprijzen, Fieldsmedailles en in Engelstalige wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerde artikelen.

Ondanks het feit dat deze criteria niet erg gunstig zijn voor niet-Engelstalige universiteiten, voor universiteiten die niet gespecialiseerd zijn in één vakgebied en voor universiteiten die voorrang geven aan de kwaliteit van de opleiding, komen zeven Belgische universiteiten voor in dat klassement.

De Universiteit Gent (UGent) neemt zelfs een goede plaats in want ze staat in de top 100 op de 89e plaats. De Katholieke Universiteit Leuven, de Université Catholique de Louvain en de Université Libre de Bruxelles staan in de top 200, de Universiteit Antwerpen en de Université de Liège in de top 300 en ten slotte de Vrije Universiteit Brussel in de top 500.

www.shanghairanking.com Externe link