Politie Rotterdam-Rijnmond

Description: Datum incident: 14-09-2011 Locatie: Schans Rotterdam


ROTTERDAM - De politie is op zoek naar een persoon die zondagochtend is beroofd op de kruising van de Schans/Weidesteeg. De politie wist de twee straatrovers aan te houden.




De 18-jarige Vlaardinger en 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, werden zondagochtend aangehouden nadat de politie een melding had gekregen van een beroving.

Rond 02:15 uur gingen politieagenten naar de Schans waar de straatroof zou plaatsvinden. Daar zouden enkele mannen bovenop een persoon zitten en zijn zakken leegroven. Tijdens het aanrijden naar deze locatie gaf de melder door dat twee betrokken mannen inmiddels in de richting van de Tovertunnel waren gelopen. Een derde persoon, die mogelijk op de uitkijk stond, zou ook naar deze tunnel toe gelopen zijn. Deze man bleek later een getuige.

Politieagenten wisten, op basis van het opgegeven signalement, de twee verdachte mannen net buiten de Tovertunnel, op de Voorhaven, staande te houden. Daar werden zij gevraagd zich te legitimeren. Een verdachte probeerde hierbij nog weg te komen, maar kon snel worden aangehouden. Beide verdachten zijn vervolgens naar het bureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. Een van de verdachte had twee telefoons bij zich, welke in beslag zijn genomen.

De politie heeft tot op heden nog geen aangifte binnen van een beroving. Om het onderzoek af te ronden zijn zij op zoek naar de aangever. Bent u zondagochtend 11 september slachtoffer geworden van een beroving, of heeft u informatie over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

#Persberichten van De Politie Rotterdam-Rijnmond