Delixl

Deventer Ziekenhuis en Dimence kiezen voor Deli XL

14-09-2011

Contract voor zeven jaar

" Wij zijn er trots op dat Dimence en het Deventer Ziekenhuis ervoor kiezen om nog intensiever met ons samen te gaan werken. Deze beide organisaties horen tot de Nederlandse top wanneer het gaat om beleving, ambiance en de kwaliteit van eten en drinken. "

Vincent Bos
Directeur Institutioneel

Het Deventer Ziekenhuis en Dimence sloten op woensdag 14 september een gezamenlijk contract af met Deli XL, voor de inkoop van al het eten en drinken van de beide zorginstellingen. Met deze nieuwe overeenkomst wordt de bestaande samenwerking geïntensiveerd, waarbij eten en drinken wordt ingezet om de gastvrijheid in de zorg te vergroten.

Al vanaf de opening van haar nieuwe locatie in 2008, werkt het Deventer Ziekenhuis samen met Deli XL. De partijen ontwikkelden een hotelmatige aanpak voor het eten en drinken in het ziekenhuis, inclusief roomservice. Deli XL gaf daarbij onder meer advies over de processen en over de presentatie van convenience maaltijden aan het bed. In juni van dit jaar won het Deventer Ziekenhuis de Gastvrijheidszorg met Sterren Award. Jeroen Kleinjan, lid Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis: "Na het winnen van deze prijs hebben we de samenwerking met Deli XL intern geëvalueerd. We concludeerden dat de samenwerking een goede uitwerking heeft op onze bedrijfsvoering. De keuze om met Deli XL een langdurige samenwerking aan te gaan was daarom een logische keuze."

Unieke relatie met de buren
Vernieuwend is de relatie tussen het Deventer Ziekenhuis en Dimence te noemen. Een ziekenhuis en een GGZ-instelling die gezamenlijk diensten inkopen. De relatie is ontstaan vanuit de nieuwbouw van het Deventer Ziekenhuis en Dimence. De twee organisaties werkten al samen op allerlei vlakken vanwege de nieuwbouw. Beide managers van de facilitaire dienstverlening zagen kansen en zochten de samenwerking op. Vlady Kasperaitis, manager Facilitair Bedrijf van Dimence: "Als buren kunnen we nu gezamenlijk slimmer diensten inkopen. Ook moeten we de komende jaren flink bezuinigen en hierin levert onze samenwerking een bijdrage zonder op kwaliteit in te leveren." Vanuit deze samenwerking is ook het contact met Deli XL ontstaan.

"In de contacten met Deli XL merken we dat zij een goede sparringpartner zijn voor zowel gastvrijheidsconcepten als de bijbehorende logistieke processen. Wij streven er bijvoorbeeld naar om het gebruik van additieven in voeding zoveel mogelijk te beperken en toe te werken naar een kernassortiment, afgestemd op de wensen van onze klant. Deli XL helpt ons om dat verder invulling te geven. Daarnaast sluit deze nieuwe overeenkomst goed aan op de toenemende flexibiliteit en maatwerk van de dagelijkse maaltijd op onze locaties."

Contract voor zeven jaar
Vincent Bos, directeur Institutioneel Deli XL: "Wij zijn er trots op dat Dimence en het Deventer Ziekenhuis ervoor kiezen om nog intensiever met ons samen te gaan werken. Deze beide organisaties horen tot de Nederlandse top wanneer het gaat om beleving, ambiance en de kwaliteit van eten en drinken." Het contract werd getekend op de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn, de jaarlijkse vakbeurs voor relaties van Deli XL. De overeenkomst geldt voor het totale pakket van eten en drinken voor alle locaties van beide instellingen en is afgesloten voor een periode van zeven jaar.

Meer weten?

Voor nadere informatie en/of het opvragen van meer foto's: