Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Design Play'
14 september 2011 | webredactie@central.hku.nl

Antanas Mockus Sivickas, de Colombiaanse wiskundige, filosoof en politicus, die tijdens zijn burgemeesterschap van Bogota koos voor een speelse en theatrale aanpak om veranderingen in de stad te bewerkstelligen, is via Skype een van de keynote speakers op het THINK DESIGN PLAY-congres. Hij zal worden geïnterviewd door game designer Mary Flanagan.

THINK DESIGN PLAY, de vijfde editie van de internationale DiGRA-conferentie, wordt van 14 tot en met 17 september gehouden in Hilversum op de Faculteit Kunst, Media & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). Deze locatie is bewust gekozen voor een conferentie met het thema THINK DESIGN PLAY. De HKU is met haar innovatieve opleidingen in games en interactie, zowel nationaal als internationaal een belangrijke speler op het gebied van games en play. Tijdens deze internationale conferentie worden op conventionele, maar vooral ook onconventionele wijze kennis en praktijkervaringen uitgewisseld over games en play die veel verder reiken dan het bekende domein van het entertainment. Er zal veel aandacht zijn voor andere toepassingen binnen bijvoorbeeld zorg en onderwijs.

Een keynote van Antanas Mockus, die van `think design play' zijn levenshouding heeft gemaakt, hierin gesterkt door de overtuiging dat je met een speelse onconventionele aanpak écht dingen kunt veranderen, mag natuurlijk niet ontbreken. Mockus huurde onder andere mimespelers in om agressieve verkeersdeelnemers bewust te maken van hun gedrag en verscheen zelf onder de douche in een tv-reclame om de kijkers te stimuleren bewust om te springen met water. Tijdens zijn functie als rector van de Bogota's Universidad Nacional haalde Mockus het nieuws door zijn broek te laten zakken voor een collegezaal vol rumoerige studenten. Hij verklaarde zijn daad als `een van de middelen die een kunstenaar kan gebruiken'.

Kijk voor meer informatie over het programma van THINK DESIGN PLAY en registratie op www.gamesconference.org

THINK DESIGN PLAY is georganiseerd door de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in samenwerking met DiGRA (Digital Games Research Association).

OVER DE HKU
Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) studeren ruim 3800 studenten in de richtingen Beeldende Kunst, Vormgeving, Muziek, Theater, Games en Interactie, Media en Kunstmanagement. In deze richtingen biedt de HKU bacheloropleidingen met meer dan 40 afstudeerrichtingen, maar ook basis-/vooropleidingen en masteropleidingen. De HKU is gevestigd in Utrecht, Hilversum en Amersfoort.

OVER DiGRA
DiGRA is een internationaal platform voor onderzoekers en professionals om onderzoek naar games en play te stimuleren en de resultaten daarvan te delen met professionals uit verschillende disciplines.