Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 11.29 - Wethouder Van der Hoek kiest andere toekomst

Na 1,5 jaar wethouderschap kiest wethouder Wim van der Hoek (CDA) voor een toekomst buiten het college van de gemeente Boskoop.

Van der Hoek "Na 1,5 jaar wethouderschap heb ik deze zomer teruggekeken op mijn eerste volle bestuursjaar als wethouder. Bij deze reflectie ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn toekomst niet als wethouder wil voortzetten. De zwaarte van de politiek-bestuurlijke kant van dit vak is anders dan ik vooraf had verwacht. De CDA-fractie zoekt nu naar een opvolger. Om de continuïteit in het college te waarborgen en om mijn taken zorgvuldig te kunnen overdragen aan mijn opvolger, blijf ik aan tot die opvolger is gevonden".

Burgemeester Coos Rijsdijk reageert op het besluit van Van der Hoek: "Van der Hoek heeft een ingrijpend besluit genomen. Het getuigt van kracht als mensen zich bezinnen op hun toekomst en drijfveren. Van der Hoek heeft dat gedaan en heeft zijn eigen afweging gemaakt. Ik respecteer zijn besluit."

Wim van der Hoek werd in 2002 raadslid in de Boskoopse gemeenteraad. Op 6 april 2010 is Van der Hoek geïnstalleerd als wethouder. Hij heeft de onderwerpen Financiën en Maatschappelijke zorg, welzijn, onderwijs, sport en cultuur in zijn portefeuille.