Amac neemt activiteiten over van YouMac

Persbericht van Amac

Utrecht, Eindhoven, 14 september 2011. Vandaag maken Amac Apple Premium Reseller en Apple Premium Reseller YouMac bekend overeenstemming te hebben bereikt over de overname van de YouMac activiteiten door Amac. Voor Amac betekent dit een tweede vestiging in Eindhoven, één van de mooiste winkelsteden van het land.

YouMac startte circa zeven jaar geleden in Eindhoven, als één van de eerste Apple winkels in Nederland en is gevestigd in het moderne winkelcentrum De Heuvel Galerie in Eindhoven. "Onze klanten zijn bij Amac in goede handen" zegt Jan Hurstjes, eigenaar van YouMac. "Retailland is aan het veranderen en vereist specifieke kennis en vaardigheden. Amac heeft bewezen een sterke speler te zijn en wij zijn vol vertrouwen over de toekomst van onze winkel en klanten", aldus Jan Hurstjes.

Amac Apple Premium Reseller groeit
Amac groeit met de overname van negen naar tien winkels en één business-to-business Centre. Daarmee is Amac de op één na grootste Apple Premium Reseller winkelketen in Nederland. "Uiteindelijk gaat het maar om één ding: wij willen onze bezoekers de beste Apple-ervaring die je Nederland kunt beleven bieden. Van het bezoeken van een Amac Store moet je blij worden! Met deze overname tonen wij opnieuw onze ambities aan" zegt Laurens van Hoorn, Algemeen Directeur van Amac. "Amac gaat een leidende rol spelen op de markt en door deze overname kunnen we meer mensen bereiken", aldus Laurens van Hoorn.

Amac zal haar sterke positie gebruiken om vanuit haar tien winkels klanten het continu vernieuwende assortiment van Apple te laten ervaren. De ruim 150 uitstekend opgeleide en enthousiaste medewerkers zullen klaar staan om de consument te informeren over de bekende Apple producten waaronder Mac, iPad, iPhone en iPod. Bovendien wordt de zakelijke markt bediend met een professioneel advies en zakelijke oplossingen vanuit haar business-to-business Centre en winkels.

"Wij zijn goed op weg" zegt Ed Bindels, Directeur Eigenaar van Amac. "De groei van onze onderneming stelt ons uitstekend in staat mee te blijven doen in een markt in ontwikkeling. Met een bredere landelijke dekking, meer prachtige winkels in mooie steden en gedreven medewerkers bieden wij onze klanten een optimale winkelervaring. Dat is waar wij de afgelopen jaren voor gewerkt hebben en ons ook de komende jaren voor zullen inzetten", aldus Ed Bindels.

Over Amac
In 2005 opende Amac haar eerste Apple Premium Reseller winkel aan de Mariastraat in Utrecht. Snel daarna volgden Amersfoort, Den Bosch en in 2009 Eindhoven. In 2011 volgde de overname van AM Bridge met winkels in Sittard en Roermond. Onlangs werd het aantal winkels van 6 naar 9 uitgebreid met de overname van C-inside in Apeldoorn, Deventer en Doetinchem. Amac is naast Apple Premium Reseller tevens Apple Authorised Service Provider. Het hoofdkantoor van Amac is gevestigd in Utrecht.

Over YouMac
YouMac opende ruim zeven jaar geleden haar deuren in Eindhoven vanuit de behoefte om zowel zakelijke gebruikers als consumenten te voorzien van deskundig advies en de mogelijkheid te geven Apple producten te proberen in een aangename omgeving.




Razende Robot Reporter