Dura Vermeer

Hengelo - 14 september 2011

Ondertekening statuten SKOOB

Betrokken partners binnen de Stichting Kennis Overdracht en Ontwikkeling Bouwprocesmanagement (SKOOB), waaronder Dura Vermeer Bouw Hengelo, hebben gezamenlijke de statuten voor oprichting ondertekend.

De stichting is opgericht om kennisoverdracht en onderzoek op het gebied van praktisch bouwprocesmanagement te bevorderen in de breedste zin van het woord. Dura Vermeer Bouw Hengelo is vanaf initiatief betrokken partner. Directeur Jeroen Heijdra van Dura Vermeer Bouw Hengelo is lid van het bestuur van SKOOB.

De stichting is een samenwerking tussen bedrijven uit de bouwbranche, installatiebranche en verschillende hogescholen. SKOOB wil kennisoverdracht en onderzoek op het gebied van praktisch bouwprocesmanagement bevorderen door:


- kennisoverdracht in de vorm van een leerlijn Bouwprocesmanagement, seminars, een kenniscentrum en nieuwsbrieven.

- onderzoek naar praktisch bouwprocesmanagement en het ondersteunen van één of meer lector(en).

- samenwerking tussen bouwbedrijfsleven, installatiebranche en hogescholen.

SKOOB verzorgt in samenwerking met enkele hogescholen kennisoverdracht via een leerlijn bouwprocesmanagement, onderverdeeld in:


- minor voor hbo-studenten (door hogescholen),
- gecertificeerde Phbo-opleiding voor gevorderden (door SKOOB),
- masterclasses voor managers/ leidinggevenden (door SKOOB).

SKOOB verzorgt in samenwerking met de betrokken hogescholen haar bijzondere leerlijn Bouwprocesmanagement. Waarin de bouwprocesmanager een opleiding kan volgen die volledig aansluit bij de vraag binnen de sector naar techneuten met een brede kijk op bouwen en die samenhang ziet tussen de succesfactoren van een bouwproject. De opleidingen binnen SKOOB vinden plaats onder begeleiding van ervaren praktijkdocenten en aansprekende gastdocenten.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website van SKOOB: www.bouwprocesmanagement.org.

---