Dura Vermeer

Venlo-Eindhoven - 14 september 2011

Eerste buitendienststelling Greenportlane geslaagd

Door ruim voor de gestelde deadline klaar te zijn, hebben Dura Vermeer Beton en Waterbouw Regio Oost en Dura Vermeer Railinfra gedurende de 52-urige buitendienststelling op het project Greenportlane te Venlo-Eindhoven een knap staaltje werk geleverd.

De buitendienststelling vond afgelopen weekend plaats. Beide bedrijfsonderdelen werken hier aan het viaduct, twee keer twee-baans en circa 70 meter lang en 45 meter breed, over het spoor van Venlo-Eindhoven. Gedurende de buitendienststelling heeft Dura Vermeer Beton-en Waterbouw Regio Oost de damwanden in het spoortalud getrild en 34 palen geheid ten behoeve van het tussenpunt. Tevens is er een fysieke afscheiding geplaatst om de toekomstige werkzaamheden veilig, rondom het in dienst zijnde spoor, uit te kunnen voeren.

Dura Vermeer Railinfra heeft tijdens de buitendienststelling de vlinderblokken gelegd, het spooronderhoud uitgevoerd en diverse voorbereidingen getroffen voor het aanbrengen van de nieuwe bovenleidingportalen ter plaatse van het nieuwe viaduct.

De gehele buitendienststelling is geheel naar tevredenheid van de opdrachtgever verlopen. Zondagavond rond 21.00 uur werd het spoor weer in gebruik genomen, ruim voor de geplande eindtijd van maandagmorgen 05.15 uur.

---