Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

()

()

()

Hr beeld in de bijlage of op aanvraag

Ria van Eijndhoven 75 jaar:

Erehaag van Chefs voor onze eerste Nederlandse televisiekok

Amsterdam 14 september 2011, Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van oud-televisiekok Ria van Eijndhoven waren vandaag een 10-tal Chefkoks en toppers uit de gastronomie bijeen in het Amsterdamse 'En Pluche'. Joop Braakhekke stelde zijn theater ter beschikking voor de surpriseparty van zijn goede vriendin en collega. Een verraste Van Eijndhoven werd verwelkomd met een erehaag van Nederlandse Chefs.

TV kok

De surpriseparty was een initiatief van het 'Netwerk in Gastronomie en Gastvrijheid', dat Van Eijndhoven in 1985 oprichtte. In die tijd runde zij haar Table d'hôte restaurant 'De Kokkerie' in Delft en breidde uit met een eigen kookstudio. Veel (internationale) topkoks hebben daar kookdemonstraties gegeven. Begin jaren negentig werd zij bekend door haar verschillende TV kookprogramma's voor AVRO, RTL4, EO en TROS (Servicesalon, Deksels, Kook TV). Maar liefst 42 kookboeken zijn er van haar hand verschenen. 'Ria is voor ons de grondlegger van de kooktelevisie, de Julia Smith van Nederland' aldus de topkoks broers Paul en Ton Fagel.

Chefs

Van Eijndhoven was zichtbaar geroerd door de ode: een erehaag die werd gevormd door bekende namen als André van Doorn, Theus de Kok, Raymond Yorna, John van Bokhoven, Ton Fagel, Wulf Engel en Yuri Verbeek. Joop Braakhekke nam tot slot de microfoon voor een lied en werd daarbij begeleid door het trio 'Gold' van Lonny Gerungan (Top(tv)kok en zanger). 'Omdat Ria niet meer in Nederland woont, wisten wij pas twee weken geleden dat ze er vandaag zou zijn. Extra bijzonder is daarom de aanwezigheid van al deze toppers uit de gastronomie, die allemaal hun agenda hebben vrijgemaakt om haar in het zonnetje te zetten.' aldus een woordvoerder van het Netwerk