FNV Bondgenoten

Kwaliteit leveren met massaontslag onmogelijk bij Tata Steel


* 14-09-2011

* Caroline Weber (voorlichter)

* 1 reacties

Het schrappen van ruim duizend banen door Tata Steel IJmuiden kan volgens FNV Bondgenoten onmogelijk leiden tot beter werken en het verbeteren van de betrouwbaarheid naar de klant. Zoals Tata Steel aangeeft.

Aad in 't veld, bestuurder FNV Bondgenoten: "Wij geloven er niets van dat het werk met ruim duizend mensen minder gedaan kan worden en dat dit bijdraagt om bij de top drie in de wereld te komen. We hebben bij Tata Steel net een enorme reorganisatie achter de rug, waarbij er al achthonderd mensen uit moesten. De werkdruk is enorm."

De vakbond is ervan overtuigd dat het werk bij Tata Steel niet met duizend mensen minder kan. Er waren al eerder signalen dat Tata Steel bezig was om opnieuw een reorganisatie door te zetten. In 't Veld: "Maar dit komt hard binnen bij de mensen en hun families. Morgenochtend kijk ik samen met de kaderleden wat we hiermee gaan doen. Wij willen in ieder geval dat het niet leidt tot gedwongen ontslagen, verdere uitbesteding van werk en dat vaste arbeidsplaatsen behouden blijven." Bij Tata Steel IJmuiden werken ongeveer 9500 mensen.