Arch Capital Group Ltd. benoemt Francois Morin tot Senior Vice President, Deputy Chief Risk Officer en Chief Actuary

HAMILTON, Bermuda--(BUSINESS WIRE)-- 20110914 --

Arch Capital Group Ltd. kondigde vandaag aan dat vanaf 1 oktober 2011, François Morin bij het bedrijf zal komen als Senior Vice President, Deputy Chief Risk Officer en Chief Actuary. De heer Morin zal deze taken uitoefenen op de kantoren van het bedrijf in Bermuda. Hij zal rapporteren aan John C.R. Hele, Executive Vice President en Chief Financial Officer van de onderneming.

In deze functie zal de heer Morin algemene verantwoording dragen voor de actuariële zaken van het hele bedrijf. De heer Morin is afkomstig van Towers Watson, waar hij recentelijk directeur was van Consulting Services, in het kantoor in Hartford. De heer Morin heeft meer dan 20 jaar ervaring als actuaris, project manager en consultant voor verzekeraars en herverzekeraars. Ook richt hij zich op bedrijfsrisicobeheer voor specialiteitslijneneigendom en ongevallenherverzekeraars.

Waarschuwingsaantekening met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen

De Private Securities Litigation Reform Act van 1995 voorziet in een "safe harbor" voor toekomstgerichte verklaringen. Dit persbericht of iedere andere geschreven of mondelinge verklaring gemaakt door of in naam van Arch Capital Group Ltd. en haar dochterondernemingen, kunnen toekomstgerichte verklaringen bevatten. Deze weerspiegelen onze huidige kijk op toekomstige gebeurtenissen en financiële prestatie. Toekomstgerichte verklaringen zijn alle verklaringen die niet van historische aard zijn, en die ter referentie zijn inbegrepen of opgenomen in dit persbericht.

Toekomstgerichte verklaringen worden over het algemeen gekenmerkt door het gebruik van toekomstgerichte terminologie zoals "kan," "zal," "verwacht," "van plan," "schat," "anticipeert," "gelooft" of "zet voort" of de ontkenning hiervan, variaties hierop of gelijksoortige terminologie. Toekomstgerichte verklaringen hebben betrekking op onze huidige schatting van risico's en onzekerheden. De werkelijke gebeurtenissen en resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de uitdrukkingen die in deze verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Een niet-exclusieve lijst van de belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van die in dergelijke toekomstgerichte verklaringen zijn de volgende: nadelige algemene economische en marktcondities;verhoogde concurrentie;tendenties van prijs- en beleidsvoorwaarden;schommelingen in de aandelen van ratingagentschappen en demogelijkheid dat wij onze ratings kunnen aanhouden en verbeteren; investeringsprestatie;het verlies van belangrijk personeel;het voldoen van onze schadereserves,de ernstgraad en/of frequentie van verliezen die groter zijn dan de verwachte verliespercentages, en de tegenstrijdige ontwikkeling met betrekking tot aansprakelijkheid voor claims en/of schadeloosstellingen;hogere frequentie of ernstgraad van onvoorspelbare natuurlijk en menselijke catastrofische gebeurtenissen; de impact van terrorisme en oorlogsactiviteiten; wijzigingen in de regelgeving en/of belastingwetgeving in de Verenigde Staten of elders;de mogelijkheid dat wij op geslaagde wijze bedrijfsprocedures kunnen integreren, opzetten en onderhouden, en de door onze verworven zaken of nog te verwerven zaken in de bestaande activiteiten kunnen integreren;wijzigingen in boekhoudkundige principes of beleid;materiële verschillen tussen de werkelijke en verwachte schattingen voor garantiefondsen en verplichte poolingafspraken;beschikbaarheid en kosten met betrekking tot de herverzekering voor het beheer van onze bruto en netto-exposures;tekortkoming van anderen in het vervullen van de aan ons gedane verplichtingen; enandere factoren die beschreven worden in de documenten die wij gedeponeerd hebben bij de U.S. Securities en Exchange Commission.

De bovenstaande beschrijving van belangrijke factoren moet niet als limitatief worden opgevat en moet gelezen worden in samenhang met andere waarschuwende verklaringen die hier of elders worden inbegrepen. Alle hierna geschreven en toekomstgerichte verklaringen die aan ons of aan personen die in onze naam handelen toeschrijfbaar zijn, worden in hun geheel op uitdrukkelijke wijze gekwalificeerd door deze waarschuwende verklaringen. Wij nemen niet de verplichting op ons de toekomstgerichte verklaringen in het openbaar bij te werken of te herzien, tengevolge van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

# # #

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Arch Capital Group Ltd.

John C.R. Hele, 441-278-9250