Pride Photo Award: expositie en films over seksuele diversiteit


Amsterdam, 20110914 -- Tot en met zondag 2 oktober is in Gebouw Het Sieraad in Amsterdam West de overzichtstentoonstelling te bezichtigen van alle winnende foto’s van Pride Photo Award 2011

Pride Photo Award is een internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit. De foto’s zetten mensen aan het denken over mannelijkheid en vrouwelijkheid: over stereotypen en over jezelf kunnen zijn.

Expositie

De expositie van de winnende foto’s, samengesteld door curator Roderick van der Lee van Foam Fotografiemuseum Amsterdam, is nog tot en met zondag 2 oktober te zien in Gebouw Het Sieraad, Postjesweg 1 in Amsterdam. Op de expositie worden ook fotodrieluiken van het Amsterdamse fotoproject Look at me! geprojecteerd. Door mee te doen aan Look at me! laten Amsterdammers zien dat ze staan voor een diverse en tolerante stad. Wie nog mee wil doen kan foto’s insturen via www.pridephotoaward.org/look-at-me

Openingstijden: dagelijks van 10.00-17.00 uur en donderdag tot 19.00 uur met aansluitend film.

Entree: normaal € 4,- of € 2,- met korting.

Filmprogramma

In samenwerking met De Roze Filmdagen vertoont Pride Photo Award deze maand films rond het thema ‘Straight back at you’: de wijze waarop de buitenwereld reageert op mensen die anders zijn dan de hetero- en sekse stereotypen.

  • Donderdag 15 september: The Art of Being Straight (VS 2008, Jesse Rosen)

  • Donderdag 22 september: Fit (Eng. 2010, Rikki Beadle Blair)

  • Donderdag 29 september: It’s different voor girls (Eng. 1996, Richard Spence)


Meer informatie over de films: http://www.pridephotoaward.org/program-2011

Aanvangstijd: 19.00 uur (alle films)

Entree: normaal € 5,- en € 2,50 met korting. De films zijn in het Engels en niet ondertiteld.

Reserveren kan via info@pridephotoaward.org

PPA is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam Fotografiemuseum Amsterdam en World Press Photo.





Pride Photo Award