Ingezonden persbericht


woensdag 14 september 2011

Het Nieuwe Ondernemen
"Ondernemen met een droom" dat is wat de ondernemers aan Lichting 2011, de leergang ondernemers met een maatschappelijk doel, bindt. Laat je inspireren door deze ambitieuze ondernemers! Zij presenteren deze afstudeermiddag het ultieme toekomstplan van hun bedrijf. Een expertpanel van succesvolle ondernemers geeft adviezen en er wordt een paneldiscussie gehouden over het sociaal-ondernemen klimaat in Nederland.

Niet vies zijn van geldverdienen
"Met sociaal ondernemerschap kom je niet ver als je geen keihard zakeninstinct ontwikkelt ... je moet er niet vies zijn ook veel geld te verdienen” Een uitspraak van Ă©Ă©n van de deelnemers aan de opleiding van het Amsterdam Center for Entrepreneurship. Aan het eerste jaar van deze opleiding doen18 sociaal ondernemers mee: mannen en vrouwen, jong en oud, met bedrijven in onder andere mode, welzijn, online therapie en reizen.

Een middag voor iedereen die is geĂŻnteresseerd in de balans tussen geldverdienen en goed doen. Naast de presentaties en discussie presenteert VU Connected haar Kopgroep, een netwerk van ondernemers en studenten die elkaar verder helpen in Sociaal Ondernemen.

Met medewerking van o.a.
-Glenn van der Burg, programmamanager people bij MVO Nederland
- Erik Boer, directeur Ace

- Angele Otjens, Manager Zakelijke Relaties & Hypotheken, Triodosbank
- Angele Otjens, manager zakelijke relaties & hypotheken, Triodosbank
- Kees Verhoeven, Tweede Kamer fractie D66

- Harry Starren, directeur De Baak

- Willemijn Verloop, vice-voorzitter Raad van Toezicht War Child Nederland
- Joost van Lanschot, directeur VSBfonds