Ingezonden persbericht


NEDERLANDSE VATO GONZALEZ GENOMINEERD
VOOR BRITSE 'URBAN MUSIC AWARDS' 2011

AMSTERDAM (17 augustus, 2011) - De nominaties voor de negende editie van de prestigieuze 'Urban Music Awards' (UMA) zijn gisteren, dinsdag 16 augustus, in Londen bekend gemaakt door de organisatie. De Nederlandse DJ / producer Vato Gonzalez is in maar liefst twee categorieën genomineerd, namelijk 'Beste Single' en 'Beste Samenwerking'. Hij is de enige Nederlandse artiest die dit jaar genomineerd is. Vato Gonzalez: "Toen ik het nieuws te horen kreeg, kon ik het nauwelijks geloven! Zeker als je kijkt naar de winnaars van de afgelopen jaren, dan is het een hele eer dat ik genomineerd ben. 14 september ga ik naar Londen voor de award ceremonie en we zien wel wat de uitkomst is. Ik laat me graag verassen."

Nominaties
Eind juni van dit jaar beleefde Vato Gonzalez zijn grote doorbraak in Engeland. Zijn single 'Badman Riddim' ontpopte zich tot één van de grootste zomerhits en hij kwam als nummer 7 binnen in de officiële UK Top 40. Deze single is nu voor twee Urban Music Awards genomineerd, namelijk als 'Beste Single' en 'Beste Samenwerking' van 2011; de raps op de single zijn afkomstig van grime collectief Foreign Beggars. Inmiddels heeft Vato Gonzalez ook Britse R&B-ster Taio Cruz geremixt en werkt hij druk aan zijn eigen nieuwe single.

Urban Music Awards
De Urban Music Awards is een toonaangevend, groots, jaarlijks terugkerend evenement, waarin R&B, hip hop, soul en dance artiesten in de schijnwerpers worden gezet en geprezen worden voor hun prestaties dat jaar. Het evenement vindt dit jaar op 14 september plaats in Londen en wordt breed uitgelicht door de Britse pers en media. Onder de winnaars van de afgelopen jaren scharen zich o.a. artiesten als Adele, Tinie Tempah, Amy Winehouse, Leona Lewis, Dizzee Rascal, Beyonce, Craig David, Rihanna, Jay-Z, Sean Paul en Shakira.