Rechtbank Amsterdam


Pro forma-zittingen op 14 september in zedenzaak rechtbank Amsterdam

Amsterdam , 1-9-2011

Op woensdag 14 september dienen er twee pro forma-zittingen in de zedenzaak bij de rechtbank Amsterdam. De zittingen vinden plaats in de extra beveiligde zittingszaal aan de Zuidermolenweg 1 in Amsterdam Osdorp en beginnen om 9.30 uur (Richard van O.) en om 11.00 uur (Robert M.).

Accreditatie pers
De plaatsen voor de pers in de beveiligde zittingszaal worden toegewezen door de rechtbank. In verband met de te verwachten belangstelling geldt een strikt toewijzingsbeleid. Iedereen dient in het bezit te zijn van een geldige perskaart. De pers dient zich donderdag 8 september, vóór 17.00 uur aan te melden door middel van aangehecht accreditatieformulier. Op maandag 12 september maakt de afdeling voorlichting van de rechtbank na 15.00 uur bekend welke media worden toegelaten tot de beveiligde zittingszaal.

Opnamemateriaal en andere communicatiemiddelen verboden In het gebouw aan de Zuidermolenweg is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Mobiele telefoons, semafoons, laptops en andere communicatiemiddelen of opnameapparatuur worden niet toegelaten.

Audiovisuele media
Op 14 september is weer een zogenaamde poolregeling van toepassing voor de audiovisuele media. De rechtbank verzorgt zelf de beelden. Het gaat om de opkomst van de rechtbank, de toelichting van het OM op de stand van het onderzoek, hetgeen door de raadslieden te berde wordt gebracht, eventuele verzoeken en de beslissing van de rechtbank. Audiovisuele media dienen op het aangehechte accreditatieformulier kenbaar te maken of zij het beeld- en geluidsmateriaal willen afnemen.

Inlichtingen
Voor overige informatie kunt u bellen met afdeling Voorlichting & Communicatie van de rechtbank Amsterdam: 020 - 541 2882.

ACCREDITATIEFORMULIER VOOR DE PERS
Pro forma-zittingen Amsterdamse zedenzaak op 14 september 2011 Naam:
Naam medium:
Type medium (radio, krant, weekblad, televisie): Nummer (politie)perskaart:
Telefoon:
E-mailadres:

Neemt beeld/geluidmateriaal af: JA/NEE
Brengt een SNG wagen mee: JA/NEE

Interviews na afloop van de zitting
Naam cameraman:
Nummer (politie)perskaart:
Naam geluidsman:
Nummer (politie)perskaart:

Uiterlijk dinsdag 8 september 17.00 uur mailen naar afdeling Voorlichting & Communicatie rechtbank Amsterdam: info.rechtbankamsterdam@rechtspraak.nl

Bron: rechtbank Amsterdam