Ingezonden persbericht


HET NATIONALE BALLET

P E R S B E R I C H T

Amsterdam, 6 september 2011

HET NATIONALE BALLET LANCEERT EENMALIG JUBILEUMMAGAZINE 'VIVE LA DANSE'


* Ode aan Het Nationale Ballet

* Unieke samenwerking tussen Het Nationale Ballet & Sanoma Media
* Woensdag 14 september feestelijke lancering in de Bijenkorf Amsterdam

Het Nationale Ballet en Sanoma Media brengen ter ere van het 50-jarig jubileum van het gezelschap een eigen glossy magazine uit: Vive la Danse. Het 124 pagina's tellende blad wordt op woensdag 14 september 2011 feestelijk gelanceerd in de Bijenkorf Amsterdam, aanvang 13.00 uur.

Vive la Danse
Vive la Danse, een ode aan 50 jaar Het Nationale Ballet, is het ultieme magazine over ballet & lifestyle. Naast interviews met onder andere Hans van Manen en Toer van Schayk, bevat het een bijzondere serie modefotografie door Wendelien Daan en vele persoonlijke verhalen van dansers en solisten van Het Nationale Ballet. In Vive la Danse is er bovendien veel ruimte voor historische én recentelijke foto's, waaronder de campagnebeelden die Erwin Olaf speciaal voor het jubileumseizoen heeft gemaakt. Vive la Danse bevat bijdragen van onder andere Frenk van der Linden, Hanneke Groenteman en Paul Haenen.

Lancering in de Bijenkorf Amsterdam
De feestelijke lancering van Vive la Danse vindt op woensdag 14 september om 13.00 uur plaats in de Bijenkorf Amsterdam met een exclusief optreden door dansers van Het Nationale Ballet. Stersolisten Anna Tsygankova en Igone de Jongh zijn aanwezig om het magazine te signeren. Vive la Danse kost ¤7,95 en is te verkrijgen via de kwaliteitskiosk, de betere boekhandels en via www.het-ballet.nl

*** einde persbericht ***