Gemeente Heemskerk


zondag, 11 september 2011

Ontdek de geheimen van de Noordzee op Dierendorp

Op woensdagmiddag 14 september waait er een zilte zeelucht over NME centrum Dierendorp. De activiteiten staan namelijk in het teken van de Noordzee! Kom deze middag op Dierendorp van alles te weten over onze prachtige Noordzee en de dieren die in de Noordzee leven.

Op het strand kun je vaak natuurlijke aanspoelsels vanuit de Noordzee vinden. Denk maar eens aan verschillende soorten wier, schelpen maar ook aan zeeschuim. Weet jij van welk dier zeeschuim het skelet is? Deze middag kom je erachter op Dierendorp. We zien verschillende soorten schelpen en bekijken zand onder de microscoop. Weet jij welke soorten in zoet water leven en welke soorten in zout water? Ook kun je je eigen strandlandschap knutselen en de spannende tentoonstelling Noordzeegeheimen bekijken. De activiteit op NME centrum Dierendorp begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Deelname is gratis.

Het NME centrum Dierendorp organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen en inwoners van Heemskerk en omgeving. Voor scholen zijn er leskisten te leen. Ook zijn er geregeld tentoonstellingen te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmewijzer.nl of www.dierendorpheemskerk.nl. Dierendorp is gevestigd aan de Vrijburglaan 1 in Heemskerk.

---