Gemeente Barendrecht

Goedemiddag,

Raadsvergadering 13 september.

Persbericht gemeenteraad Barendrecht

Gemeenschappelijke Regeling vastgesteld
Raad neemt besluit Nieuw-Reijerwaard

BARENDRECHT (woensdag 14 september 2011) - Dinsdagavond is de raad akkoord gegaan met de Gemeenschappelijke Regeling voor Nieuw-Reijerwaard. Dit betreft een overeenkomst tussen de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam waarin hun onderlinge samenwerking en verdeling van de risico's zijn vastgelegd. De streefdatum voor het in werking treden van de Gemeenschappelijke Regeling is 1 november 2011. De eerste vergadering van het Algemeen Bestuur vindt dan plaats in november 2011.

Door de gemeenteraad zijn de wethouders Cees Versendaal en Bas Nootenboom aangewezen als lid in het Algemeen Bestuur en het Dagelijks Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw-Reijerwaard en wethouder Ter Borg als plaatsvervangend lid. De gemeenteraad heeft de raadsleden Jan Jippes en Klaas Groenendijk aangewezen als lid van het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw-Reijerwaard en raadslid Martijn van Meppelen Scheppink als plaatsvervangend lid. De Gemeenschappelijke Regeling treedt in werking zodra ook de gemeenteraden van Rotterdam en Ridderkerk met de regeling hebben ingestemd. In beide gemeenten staat dit onderwerp deze maand op de agenda van de gemeenteraad.

Herontwikkeling Notenhof
De gemeenteraad heeft de randvoorwaarden herontwikkeling Notenhof vastgesteld. Woonvereniging Patrimonium heeft de gemeente verzocht medewerking te verlenen aan de herontwikkeling van dit appartementencomplex, omdat het niet meer voldoet aan de gewenste kwaliteit op (woon)technisch niveau. De herontwikkeling betreft vervanging van de al aanwezige hoogbouw door levensloopbestendige appartementen. De gemeente heeft de randvoorwaarden opgesteld waarbinnen de herontwikkeling moet gaan plaatsvinden. Deze randvoorwaarden gaan over de kwaliteitseisen van de openbare ruimte (zoals groen en parkeren), de massa van de bebouwing (ligging, maximale hoogte, en dergelijke), het bouwprogramma en duurzaamheidsaspecten. In augustus zijn de bewoners van het complex en de omwonenden door de gemeente en woningcorporatie Patrimonium geïnformeerd over de randvoorwaarden. Bij de ontwerpfase worden deze bewoners wederom geïnformeerd.

Barometer
In 2011 heeft de gemeente weer een Barometer onderzoek gehouden onder haar inwoners. Dit onderzoek toonde aan dat inwoners over het algemeen naar tevredenheid wonen in Barendrecht. De veiligheid in de wijk werd gewaardeerd met een 7,2, de leefbaarheid in de buurt met een 7,3 en de woonomgeving in het algemeen met een 7,5. Er waren ook zaken die voor verbetering vatbaar waren. De gemeenteraad heeft dinsdagavond een reeks aanbevelingen vastgesteld. De gemeente gaat deze aanbevelingen omzetten in concrete acties.




Gemeente Barendrecht