Ingezonden persbericht


Delft, 7 juni 2011

PERSBERICHT

Kosten in transport heel belangrijk

Pilot met Kennisbruggen dashboard geeft inzicht

Rotterdam - Ritmeester Interfreight wilde een dashboard om beter te kunnen sturen op transportkosten. Twee studenten van de Hogeschool Rotterdam werden door hem geselecteerd tijdens het pitchevent van Kennisbruggen. Een paar maanden later leverden ze het dashboard op. Robert-Jan Keijzers, directeur Ritmeester startte onmiddellijk een pilot en is meer dan tevreden over het resultaat. "Het werkt echt heel mooi, we kunnen precies zien wat er deze week is gebeurt. En dat is belangrijk want de kostenkant is in de transportwereld heel belangrijk."

Het dashboard wordt in de toekomst gekoppeld aan een transport management systeem. Behalve slim plannen bevat dit managementsysteem onder andere een module waarmee klanten online hun documenten kunnen opvragen, een ordermodule en een volledig geautomatiseerde formulierenstroom voor douane en terminals. Keijzer is tevreden als het dashboard gekoppeld aan of geïntegreerd kan worden in het transportmanagementsysteem. Dan kunnen we het echt live gaan toepassen en onze processen optimaliseren.

Keijzer wil vaker gebruik maken van studenten via Kennisbruggen. Hij heeft het razend druk maar als het enigszins kan wil hij in het najaar meedoen met een businesscase communicatie.

Kennisbruggen is een gezamenlijk project van Syntens en de Kennisalliantie dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie. Kennisbruggen verbindt de studenten met het MKB voor nieuwe kennis en innovatie.