Politie Twente

Jongen mishandeld
Almelo
Een 11-jarige jongen uit Almelo is dinsdag 13 september omstreeks 20.15 uur mishandeld door twee jongens.

De 11-jarige stond samen met twee 11-jarige meisjes voor de ingang van een supermarkt in winkelcentrum De Gors. Twee jongens begonnen zonder aanleiding tegen hem te schelden en gaven hem een vuistslag tegen zijn schouder. De 11-jarige jongen wilde terugslaan, maar werd geschopt en kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Vervolgens renden de twee jongens weg in de richting van de Leemslagenbrug.

Het signalement van de jongens: Dader 1
. Jongen met blanke huid
. 11 à 12 jaar oud
. Kort, blond stekelig haar
. Slank postuur
. Droeg een oranje shirt met cijfers erop, korte mouw . Droeg een driekwart broek

Dader 2:
. Jongen met getinte huid
. 11 à 12 jaar oud
. Kort, zwart, glad haar
. Slank postuur
. Opvallende dikke, lande zwarte wenkbrauwen

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die iets van de mishandeling hebben gezien of die twee jongens hebben zien wegrennen van winkelcentrum De Gors rond het genoemde tijdstip. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo Zuid West 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011087376)

Hennepkwekerij ontmanteld
Enschede
In een woning aan de Vlierstraat is dinsdag 13 september omstreeks 09.30 uur een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt.

In de woonkamer stond een kweektent waarin 139 planten en de benodigde apparatuur werden aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen door team Drugs en Wapens (DruWa) van Politie Twente. De stroom was illegaal afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij. (2011087126)

Controles in voetgangersgebieden Enschede
Politie Twente heeft dinsdag 13 september wederom controles gehouden in voetgangersgebieden in de binnenstad van Enschede (zie onderstaand persbericht).

In de Kalanderstraat, Raadhuisstraat en Haverstraatpassage werd tussen 14.00 en 16.00 uur gecontroleerd op fietsen in het voetgangersgebied. Hier werden 65 bekeuringen uitgeschreven. (2011087316)

In de Haverstraatpassage werd een 23-jarige man uit Enschede aangehouden. De man fietste in het voetgangersgebied en werd staande gehouden. Toen hem duidelijk werd dat hij een bekeuring kreeg, werd de man recalcitrant. Hij schreeuwde en bedreigde de agenten. Ook naderhand bleef de man vervelend, hij hinderde de agenten bij hun controle. Na meerdere tevergeefse waarschuwingen en verzoeken om te vertrekken, werd de 23-jarige aangehouden. Nog altijd bleef hij de agenten bedreigen. Hierop werd de man aangehouden en ingesloten in het Politie Arrestantencentrum. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011087298)

Persbericht van 1 september jl: Politie controleert fietsers in voetgangersgebied Enschede
Naar aanleiding van klachten van ondernemers en winkelend publiek in de binnenstad van Enschede is Politie Twente, team Enschede-Centrum samen met de handhavers van de gemeente gestart met het controleren van fietsers en bromfietsers in de voetgangersgebieden in het centrum.

Van winkeliers aan de Kalanderstraat, Haverstraatpassage en Raadhuisstraat en de daar winkelende mensen zijn diverse klachten binnengekomen. Zij ondervinden vooral overlast van fietsers en bromfietsers. De handhavers zijn tevens in het bezit van een 'TAG' om gestolen fietsen op te sporen.

Aanrijding met zowel fiets als geparkeerde auto's Enschede
Een 19-jarige automobilist is dinsdag 13 september omstreeks 23.30 uur de macht over het stuur verloren op de Lasondersingel, waarna hij met zijn auto een fietsster raakte en twee geparkeerde auto's beschadigde.

De 19-jarige reed op de Lasondersingel vanuit de Deurningerstraat. In de flauwe bocht naar links, ter hoogte van de H.B. Blijdensteinlaan, verloor de man om onbekende reden de macht over het stuur. Hij raakte in de slip en raakte hierbij de fiets van een 56-jarige fietsster uit Enschede, die ten val kwam. Vervolgens kwam de auto van de 19-jarige tegen een geparkeerde auto aan, die door de botsing doorschoot tegen een ervoor geparkeerd staande auto. De auto van de 19-jarige kwam tot stilstand tegen een gemetselde paal. Zijn auto en één van de geparkeerde auto's moesten worden afgesleept.

De 56-jarige fietsster is onderzocht door ambulancepersoneel en heeft zich onder behandeling laten stellen van een arts. De 19-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar door de politie ook een blaastest is afgenomen. Hieruit bleek dat de man geen alcohol had gedronken. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de toedracht. (2011087392)

Politiebureaus in Denekamp, Tubbergen, Losser en politiesteunpunt Ootmarsum op woensdag 21 september gesloten Dinkelland, Tubbergen en Losser Op woensdag 21 september zijn de politiebureaus in Denekamp, Tubbergen en Losser gesloten. Ook gaat het spreekuur in het politiesteunpunt in Ootmarsum niet door.

Het politiebureau in Oldenzaal is van 09.00 tot 17.00 uur open op woensdag 21 september. Ook in de overige Twentse gemeenten zijn de politiebureaus open. Voor de openingstijden van de politiebureaus in Twente, zie www.politie.nl/twente. Een advies is om telefonisch een afspraak te maken voor het doen van een aangifte. Dit kan door te bellen met 0900-8844. Ook via internet is het mogelijk om van een aantal zaken aangifte te doen, www.politie.nl. Telefonisch is de politie 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken via 0900-8844. In noodsituaties is de politie via 112 altijd bereikbaar.