Ingezonden persbericht


Navigon rust de Volkswagen up! uit met een flexibel infotainmentsysteem

IAA Frankfurt, 14 september 2011 - Het slimme infotainmentsysteem dat Navigon exclusief voor de nieuwe Volkswagen up! ontworpen heeft heet maps + more. Het apparaat, met een scherm van 12,5 cm doorsnee, is het hart van de up!, communiceert met het voertuig en is uitneembaar. Dit biedt gebruikers nieuwe mogelijkheden, zoals het makkelijk updaten van de kaarten. Naast een moderne navigatieoplossing is het infotainmentsysteem ook uitgerust met een mediaspeler die de ingebouwde radio en informatie over de auto weergeeft. maps + more kan optioneel gekocht worden bij aanschaf van de up!

De navigatiespecialisten van Navigon en de autofabrikant hebben samen het maps + more systeem ontworpen. Het Portable Infotainment Device (PID) is geïntegreerd in het voertuig, maar kan ook flexibel worden in gezet in een andere auto. 'We kunnen volledig voldoen aan de verwachtingen, omdat maps + more, net als de nieuwe up!, de hoogste kwaliteit, functionaliteit en innovatie biedt,' zegt Peter Schubert, Vice President Automotive bij NAVIGON.

Samenwerking tussen twee specialisten
Met Navigon heeft Volkswagen gekozen voor een specialist met vele jaren ervaring in de autonavigatie markt. Over de samenwerking zegt Ulrich Hackenberg, bestuurslid op het gebied van ontwikkeling bij Volkswagen: 'Voor de up! wilden we een betaalbare infotainmentoplossing die eenvoudig bijgewerkt kan worden met apps en updates. Het resultaat is een mobiel systeem dat aan boord fuseert met het voertuig. Dit onderscheidt maps + more van veel andere mobiele systemen.' Door de samenwerking met Volkswagen versterkt Navigon haar positie in het automotive segment. 'We zijn zeer verheugd om Volkswagen te ondersteunen met onze expertise,' zegt Peter Schubert van Navigon. 'Het feit dat we ook zichtbaar zijn met ons merk in de Volkswagen up! is een enorme eer.'

Veelzijdigheid van maps + more
maps + more is een moderne navigatieoplossing en een boordcomputer in één. Met behulp van het apparaat kunnen gebruikers navigeren, maar ook de radio, mediaspeler en de handsfree-set bedienen. Er is een link tussen het infotainmentsysteem en het voertuig waardoor er toegang is tot nuttige informatie van de auto, zoals het gemiddelde benzineverbruik, reistijd of het aantal toeren per minuut. Bovendien ondersteunt de PID bestaande functies van het voertuig via een extra visuele weergave. Bij het parkeren horen bestuurders niet alleen het signaal van de parkeerassistent, maar zien ze op het display ook waar en hoe ver de auto zich van het obstakel bevindt. Dankzij de deurwaarschuwing is slechts één blik nodig om te zien welke deur open is. De Think Blue. Trainer zorgt voor een efficiënte en milieuvriendelijke rit: met behulp van statistieken adviseert het display over zuinig rijden. Tijdens de rit wordt het apparaat gevoed met elektriciteit van de accu. Net als een normaal navig atiesysteem kan de PID ook worden meegenomen uit de auto bij aankomst. Deze flexibiliteit vermindert het risico op diefstal en daarnaast kan het apparaat zo ook gebruikt worden voor het laatste deel van de reis te voet. Met een extra houder en oplaadkabel kan het apparaat ook gebruikt worden in een ander voertuig.

Altijd up-to-date kaartenmateriaal
Het updaten van het kaartenmateriaal van het maps + more systeem is makkelijker dan bij conventionele ingebouwde systemen. Gebruikers hoeven het apparaat slechts te verbinden met de maps + more winkel - welke gebaseerd is op Navigon Fresh - via ea een USB-kabel en een computer. Om altijd up-to-date kaartenmateriaal te hebben, kunnen gebruikers Navigon FreshMaps kopen. Met deze service kunnen gebruikers twee jaar lang elke drie maanden de nieuwste kaarten downloaden. De eerste dertig dagen na de aanschaf/gebruik van het systeem is de Navigon latest map guarantee geldig: als er nieuwere kaarten beschikbaar zijn dan de geïnstalleerde kaarten op het apparaat dan kunnen gebruikers gratis het nieuwste kaartenmateriaal downloaden. Naast het kaartenmateriaal is er veel extra content te downloaden vanaf de Volkswagen portal en Navigon Fresh, zoals een auto catalogus en de reisgidsen van Michelin en Merian.

Meer comfort en veiligheid dankzij handige navigatiefuncties De navigatieoplossing op de PID beschikt over handige functies, zoals Reality View Pro, Panorama View 3D en Actieve rijstrookassistent. Reality View Pro geeft een fotorealistische weergave van verkeersknooppunten en afritten - inclusief de werkelijke afslag. Dankzij Panorama View 3D, worden landschappen driedimensionaal weergegeven met bergen en dalen. De Actieve rijstrookassistent biedt oriëntatie, zelfs in hectisch stadsverkeer. Met behulp van een extra scherm wordt de bestuurder geïnformeerd over de wanneer op welke rijstrook gereden moet worden. De Points of Interest (POI's) laten op de kaart zien waar bestemmingen zoals tankstations en restaurants te vinden zijn. Bovendien kunnen de navigatiefuncties van het apparaat uitgebreid worden met tal van extra functies, zoals TMC Pro of City View 3D.

Beschikbaarheid
Het apparaat wordt geleverd met de houder, een USB-kabel en een quick-start handleiding. Als bestuurders kiezen voor maps + more bij de aankoop van hun Volkswagen up! worden de relevante instrumenten geïntegreerd in het dashboard. Het apparaat kan zeer eenvoudig worden verankerd met behulp van de houder.

###

Over NAVIGON - a Garmin company:
Het Duitse bedrijf Navigon AG is opgericht in 1991 en is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. In juli 2011 werd het bedrijf overgenomen door Garmin Ltd. En werkt het al een volledige dochteronderneming. Het merk Navigon biedt hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons, maar levert ook oplossingen voor de automotive OEM-markt.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.navigon.com Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.navigon.com/twitter
Flickr: http://www.navigon.com/flickr
YouTube: http://www.navigon.com/youtube
Facebook: http://www.navigon.com/facebook

Navigon bestaat 20 jaar en maakt van deze gelegenheid gebruik om haar klanten een aantal verjaardagsspecials aan te bieden. Voor meer informatie bekijk je het filmpje http://youtu.be/pz7fiqyohRM of ga je naar www.navigon.com/myspecialplaces.