Ingezonden persbericht


Tech Data koopt distributieactiviteiten van Man and Machine en promoot zo Datech in heel Europa.

München: 12 september 2011 - Tech Data (NASDAQ: TECD), vooraanstaand distributeur van ICT-producten, maakte vandaag bekende dat een overeenkomst is aangegaan om bepaalde activa van Man and Machine over te nemen. Het gaat om activa die behoren tot de M+M business van Value Added Distribution (distributie met toegevoegde waarde). Man and Machine is een toonaangevende distributeur met toegevoegde waarde van designsoftware met vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Switerland, de Benelux, Polen en Roemenië. Volgens de bepalingen van deze overeenkomst verwachten beide partijen dat de transactie tegen eind oktober wordt afgerond, op voorwaarde dat de Europese Commissie instemt met de fusie en dat er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Deze overeenkomst versterkt de positie van TD Datech, de designsoftwareafdeling van Tech Data, als de leidende Autodesk distributeur met toegevoegde waarde in Europa. Ze zorgt er ook voor dat TD Datech in de Benelux en in Roemenië actief is en ze vult daarnaast ons productportfolio aan met de Autodesk software voor de verwerkende industrie in Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Polen. Zeer bekwame en gekwalificeerde professionals zullen bovendien het TD Datech team in heel Europa versterken.

"Deze overeenkomst bevestigt de strategie van Tech Data om zijn gespecialiseerde divisies uit te breiden door middel van selectieve aanwinsten in bepaalde technologiegebieden en regio's waar we op een winstgevende manier voor onze aandeelhouders kunnen blijven groeien en waar we onze klantenservice en -ondersteuning kunnen verbeteren", zei Nestor Cano, President van Tech Data Europa.

Man and Machine zal na de transactie de stap proberen te zetten van distributeur naar wederverkoper met toegevoegde waarde (Value Added Reseller of VAR) door zijn verworven marktkennis en -expertise ten volle te benutten. "We zijn tevreden dat we onze Autodesk distributieactiviteiten na meer dan 25 succesvolle jaren aan TD Datech kunnen doorgeven, want we weten dat ons werk in goede handen terechtkomt. Voor de M+M groep is dit de tweede en laatste stap in het proces van distributie naar wederverkoop met toegevoegde waarde dat we drie jaar geleden in Duitstalige landen zijn gestart en dat we nu in heel Europa lanceren", zei Adi Drotleff, algemeen directeur van Man and Machine.

Steve Blum, Senior Vicepresident van Wereldwijde Verkoop en Diensten van Autodesk: "Autodesk en Tech Data hebben jarenlang op een rendabele manier samengewerkt. Wij feliciteren Tech Data met de uitbreiding van hun activiteiten en we kijken ernaar uit om nauw te blijven samenwerken om onze partners en klanten van toonaangevend 3D-design en technische oplossingen te voorzien."

Mike Appel, Directeur van TD Datech Europa, voegde hieraan toe: "Wij zijn erg enthousiast over deze overeenkomst. Ze sluit perfect aan bij onze strategie om onze service en gespecialiseerde toegevoegde waarde van de Autodesk wederverkopers uit te breiden en te verbeteren. We zijn vastbesloten hier een fantastisch succes van te maken voor onze VAR klanten, voor Autodesk en voor TD Datech."

Over Tech Data

Tech Data Corporation (NASDAQ GS: TECD), met hoofdzetel in Clearwater, Florida, is een van de grootste distributeurs ter wereld van ICT-producten. Het logistiek management van Tech Data en de overige diensten met een toegevoegde waarde stellen meer dan 125.000 wederverkopers in meer dan 100 landen in staat om op een doeltreffende en kosteneffectieve manier tegemoet te komen aan de diverse technologische behoeften van eindgebruikers. In het vorige boekjaar, dat op 31 januari 2011 werd afgesloten, behaalde Tech Data een netto-omzet van 24,4 miljard USD en Tech Data staat op de 109e plaats op de Fortune 500®. Meer informatie vindt u op www.techdata.com.