Ingezonden persbericht


Nieuw EO-kleuterprogramma: Koek en Ei

Kleuter, natuur en avontuur: iedere donderdag en vrijdag om 10.15 uur op Z@ppelin
Kom ga je mee, op avontuur naar buiten? Waar alles groeit en waar de vogels fluiten! In het nieuwe tv-programma Koek en Ei ontdekken drie kinderen onder leiding van boswachter Otto de natuur. Hij kent de natuur op zijn duimpje en heeft altijd iets interessants in petto. In elke aflevering leren de kleuters een voor hen nieuw aspect over een dier of een plantje in Gods schepping.

Dieren en planten

In Koek en Ei gaan drie kinderen op pad met boswachter Otto, gespeeld door Guido Verhoef. Vlak voor vertrek licht Otto een tipje van de sluier op. Wie is de grootste vechtersbaas van het meer, de beste vriend van de plant of de opruimer van het bos? Gaandeweg ontdekken de kinderen over welk dier of plantje Otto het heeft, en komen zij te weten wat voor bijzondere plek het in de schepping heeft gekregen. De aansprekende en eenvoudige animaties, getekend door Arjen Niezen, helpen dat verduidelijken.

Liedjes

In iedere aflevering staat er een liedje over een dier of plantje centraal. Op deze manier wordt op een grappige manier de informatie nog eens herhaald. De liedjes zijn geschreven door Ben Ketting en ingezongen door Miranda de Vlieger.