Ingezonden persbericht


Polycom lanceert Polycom® RealPresence-platform(TM) Polycom RealPresence-platform werkt samen met ongekend groot aantal zakelijke, video-, mobiele en social media-applicaties

Amsterdam, 14 september 2011 - Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) lanceert het Polycom® RealPresence-platform(TM), de meest complete software-infrastructuur voor universele videosamenwerking. Het Polycom RealPresence-platform (voorheen Polycom UC Intelligent Core(TM)) is de basis van de toonaangevende HD-telepresence- en video-oplossingen van Polycom. Het platform is volledig op open standaarden gebouwd en staat daardoor garant voor naadloze integratie met honderden Unified Communications- en social media-applicaties. Voorbeelden zijn Microsoft Lync 2010(TM), IBM Sametime® en het social business-platform Jive. Daarnaast zijn netwerk- e n beveiligingsoplossingen te integreren met het RealPresence-platform, waardoor een nagenoeg onbeperkt aantal medewerkers kan samenwerken op verschillende netwerken. Daarbij is tot wel vijftig procent te besparen op bandbreedte ten opzichte van oplossingen van concurrenten. Het Polycom RealPresence-platform is niet alleen veilig en betrouwbaar, het biedt ook het beheergemak en de schaalbaarheid om video als een cloud-dienst aan te bieden aan de grootzakelijke markt, het midden- en kleinbedrijf en consumenten.

"Het platform van Polycom is volledig geïntegreerd binnen een breed partner-ecosysteem. Het biedt Unified Communications-mogelijkheden voor de desktop, de mobiele wereld en groepen gebruikers, die nergens anders in de sector geboden worden", zegt Andy Miller, President en CEO van Polycom.

De lancering van het RealPresence-platform is een belangrijk onderdeel van de Polycom-strategie om de inzet van open standaarden te stimuleren. Echte Unified Communications vereist integratiemogelijkheden en software-interfaces op basis van open standaarden. Daardoor zijn applicaties, netwerken, systemen en videoapparatuur van verschillende leveranciers in één omgeving inzetbaar. Het Polycom RealPresence-platform biedt veel gebruiksgemak en maximale betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Het systeem ondersteunt tot 25.000 gelijktijdige sessies en 75.000 apparaatregistraties. Dat is vijf keer meer dan de meest directe concurrent van Polycom.

Het Polycom RealPresence-platform bestaat uit de volgende functionele modules.
· Universele videosamenwerking - software voor multipoint-video-, spraak- en contentsamenwerking verbindt verschillende protocollen en stelt gebruikers in staat om efficiënt samen te werken tegen de laagst mogelijk kosten.
· Video Resource Management - software voor het centraal beheren, monitoren en aanbieden van videosamenwerking binnen de organisatie.
· Virtualisatie - software voor het beheren en distribueren van gesprekken via samenwerkingsnetwerken met voldoende schaalbaarheid en redundantie om 25.000 gelijktijdige sessies en 75.000 apparaatregistraties te ondersteunen.
· Universele toegang en beveiliging - software die videoparticipanten makkelijk en veilig verbindt binnen en buiten de organisatie en zorgt voor een optimale ervaring in elke situatie, zowel intern als business-to-business en business-to-consumer.
· Video Content Management - software voor veilige video-opslag (opnemen en weergeven), contentmanagement, beheer en beschikbaar stellen van videocontent.

Het Polycom RealPresence-platform is geïntegreerd met verschillende partneroplossingen op het gebied van instant messaging/presence, telefonie, webconferencing, videosamenwerking, mobiele oplossingen, social media, netwerken en beveiliging. Daardoor hebben klanten de vrijheid te kiezen uit verschillende producten en zijn ze er zeker van dat de oplossingen samenwerken. Het platform fungeert als centraal punt in een UC-omgeving en werkt samen met communicatie- en bedrijfssoftware van honderden leveranciers. Een paar voorbeelden.
· IM/Presence en videosamenwerking - Microsoft Lync en IBM Sametime zijn naadloos geïntegreerd in het RealPresence-platform. Daardoor kan een gebruiker videosamenwerking makkelijk starten vanuit deze populaire tools. Gebruikers kunnen verder video, spraak, IM/Presence en andere samenwerkingstoepassingen samenbrengen op één platform, zoals Lync of Sametime. Samenwerkingstools zijn moeiteloos te benaderen via een mobiel apparaat of desktop. Daarnaast biedt de krachtige call processing-software van Polycom de mogelijkheid om elk nummer te bellen, ongeacht de gebruikte telefooncentrale of het gebruikte apparaat. Connectiviteit is automatisch mogelijk ongeacht het protocol, apparaat of netwerk, of de locatie.
· Call Control - De oplossingen van Avaya, BroadSoft, Cisco, IBM, Microsoft Corp., Siemens en veel andere call control-systemen werken naadloos samen met het RealPresence-platform. Dat geldt ook voor de HD-spraakoplossingen van Polycom. Het platform voorziet in volledige nummerplanintegratie. Dit biedt grote voordelen voor klanten die hun eindpunten van verschillende leveranciers onderling kunnen verbinden en verschillende inbelcodes kunnen combineren.
· Web-conferencing - Oplossingen van Adobe, AT&T, Cisco WebEx, Citrix, IBM, Intercall en Microsoft.
· Mobiel - Tablets van Apple, Motorola, Samsung, HP en andere, en Android, iOS, en Windows Phone 7-platforms.


· Social Media - Daarnaast integreert Polycom zijn HD-videoplossingen in het social business-platform Jive. Dat maakt face-to-face videosamenwerking mogelijk vanaf elke plek en met elk apparaat. Jive-gebruikers kunnen met de gezamenlijke oplossing live videochats uitvoeren, waaronder groepsgesprekken via video, en videomeetings en berichten opnemen voor archivering, training en samenwerking.

Beschikbaarheid
Alle onderdelen van het Polycom RealPresence-platform zijn per direct beschikbaar via gecertificeerde partners. Meer informatie is beschikbaar via deze link.

Over Polycom
Polycom is wereldwijd marktleider in op standaarden gebaseerde Unified Communicatons-oplossingen (UC) voor telepresence, video en spraak, ondersteund door het Polycom RealPresence Platform. Het RealPresence Platform werkt samen met een brede reeks van bedrijfs-, mobiele en sociale applicaties en apparaten. Meer dan 400.000 organisaties vertrouwen op Polycom voor samenwerking en face-to-face meetings vanaf iedere locatie; voor productieve en effectieve interactie met collega's, partners, klanten en prospects. Polycom biedt samen met een breed partner-ecosysteem klanten de beste TCO, schaalbaarheid en beveiliging - op locatie, gehost of in de cloud. Ga voor meer informatie naar www.polycom.co.uk of neem contact op met Polycom op Twitter, Face book en LinkedIn.