Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - woensdag 14 september 2011

Nieuwe sportaccommodatie Soesterkwartier klaar voor gebruik

De nieuwe gymzaal en de sportaccommodatie aan de Dollardstraat in het Soesterkwartier zijn klaar voor gebruik. Het gaat om een combinatie van een gymnastieklokaal voor het basisonderwijs en een nieuwe kantine, kleed- en wasaccommodatie voor Korfbalvereniging Soesterkwartier.

Het oude gymnastieklokaal aan de Paulus Borstraat was hard aan vervanging toe, maar kon niet op dezelfde plek herbouwd worden vanwege ruimtegebrek. De kantine, kleed- en wasruimte van de korfbalvereniging aan de Dollardstraat voldeden ook niet meer. De gemeente heeft daarom een gecombineerde accommodatie op het terrein van de korfbalvereniging gebouwd. De oude kantine en de kleed- en wasruimte van de korfbalvereniging werden gesloopt en op dat terrein is nu een nieuw gymnastieklokaal gebouwd. De korfbalvereniging maakt tijdens trainingsavonden en wedstrijden in het weekend gebruik van de accommodatie.

Ontwerp
Het ontwerp is in nauw overleg met bewoners gemaakt met veel aandacht voor het behoud van het groengordelgebied. Zo ligt het gebouw verder van de woningen dan het vorige sportgebouw. Ook is gelet op het zicht op het gebouw vanaf de Amsterdamseweg. Het gebouw is voor een deel ingegraven en verpakt in een zandheuvel met gras.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort