VerkeersInformatieDienst

Enorme file A29 na probemen aan Volkerakbrug

14 september 2011, 17:32
Technische problemen aan de Volkerakbrug in de A29 Bergen op Zoom Rotterdam zorgen voor enorme files tijdens de woensdagavondspits. In beide richtingen moet het verkeer rekening houden met forse vertraging.

Naar verluid gaan de slagbomen van de brug niet meer omhoog, waardoor het verkeer niet kan passeren. Omstreeks 17:30 uur staat er in de richting van Rotterdam acht kilometer file. De problemen in zuidelijke richting zijn echter vele malen groter.

In verband met een ernstig ongeval op de A16 richting Breda werd weggebruikers aan te raden om om te rijden via onder andere de A29. Daardoor was het al veel drukker op dit traject dan normaalgesproken. Tot overmaat van ramp kan het verkeer de Volkerakbrug dus niet over. Rond 17:30 uur stond er vanaf Barendrecht maarliefst twintig kilometer file.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer de problemen verholpen zijn. Verkeer vanuit het zuiden wordt aangeraden om vanaf de A59 om te rijden ter hoogte van het knooppunt Noordhoek over de A17 en de A16 (volg Dordrecht).