Vrije Universiteit Amsterdam

Academische patiëntenzorg essentieel in het zorgcontinuüm


* Startdatum: 15-09-2011


* Tijd: 15.45


* Locatie: Amstelzaal VUmc


* Titel: Academische patiëntenzorg essentieel in het zorgcontinuüm


* Spreker: prof.dr. T.J.F. Savelkoul


* Onderdeel: VU medisch centrum


* Wetenschapsgebied: Medisch


* Evenementtype: Afscheidscollege

Prof. dr. Jean Savelkoul, vice-voorzitter raad van bestuur VU medisch centrum, gaat gebruik maken van zijn pensioen. Op 15 september vindt daarom een symposium plaats over acute zorg, een van zijn aandachtsgebieden. Aansluitend daarop spreekt hij zijn afscheidsrede uit.

Prof. dr. Jean Savelkoul is sinds januari 2000 verbonden aan VUmc. Voorafgaand aan deze functie was hij onder andere hoogleraar medische toxicologie aan het UMC Utrecht en tevens afdelingshoofd van de intensive care/klinische toxicologie. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het ontstaan van het Calamiteitenhospitaal in Utrecht. Prof. dr. Jean Savelkoul heeft zich met zijn schat aan klinische en academische ervaring vele jaren succesvol ingezet voor bijvoorbeeld de vormgeving van de traumazorg voor Noord-Holland, hetgeen later heeft geleid tot een functie als bestuurslid en vice-voorzitter van de Landelijke Vereniging voor Traumacentra.

Ter gelegenheid van zijn afscheid wordt op 15 september 2011 een middagsymposium georganiseerd over acute zorg. Een goede organisatie van de acute zorg is een voorwaarde voor veiligheid in de samenleving. Verschillende aspecten komen aan bod, zoals veiligheid en de organisatie van de acute zorg nu en in de toekomst.

Meer informatie over het afscheid op de website van VUmc
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam