Uitgeverij Unieboek het Spectrum


Wereldwijde lancering Mijn leven met John F. Kennedy

Woensdag 14 september 2011

Vandaag is wereldwijd het boek Mijn leven met John F. Kennedy verschenen. Het boek is gebaseerd op zeven nooit eerder gepubliceerde interviews van Jacqueline Kennedy met historicus Arthur Schlesinger.

Er is inmiddels een waar mediaspektakel losgebarsten: er stonden grote artikelen in de ochtendbladen (Volkskrant, Telegraaf, AD) en op websites (NOS, Elsevier). De nieuwsbulletins op de radio hadden er een speciaal item over en gisteravond werd het boek besproken in De Wereld Draait Door, RTL Boulevard , Nieuwsuur en alle journaals. Uitgever Eduard Richter is erg blij met alle aandacht: `Wij dachten al wel dat dit boek veel aandacht verdiende, maar dat het zo uitpakte, is geweldig. Het maakt goed duidelijk hoe bijzonder dit boek is!'

De afgelopen dagen doken de eerste saillante uitspraken van Jacqueline Kennedy al op in de Amerikaanse media: Martin Luther King was `vreselijk vals', aldus Jackie, en de Franse president De Gaulle noemt ze `een bittere man'. Gisteravond zond ABC een lang programma uit over de interviews op primetime, met als speciale gast, dochter Caroline Kennedy. De publicatie van het boek zou eigenlijk nog veertig jaar op zich moeten laten wachten, maar Caroline Kennedy besloot om de kluis met interviews eerder te openen. Er zijn mensen die beweren dat dit is gedaan om de uitzending van een scandaleuze serie over de Kennedy's te voorkomen.

Mijn leven met John F. Kennedy

Nooit eerder gepubliceerde memoires van First Lady Jackie Kennedy

Er zijn vele boeken geschreven over John en Jackie Kennedy, maar aan geen enkele gaf Jackie haar medewerking. Daardoor weet niemand echt hoe zij de 1000 dagen als First Lady heeft beleefd. Dat verandert nu. In Mijn leven met John F. Kennedy vertelt ze haar verhaal. Gebaseerd op zeven nooit eerder gepubliceerde interviews uit 1964 met Arthur M. Schlesinger Jr, vertelt deze buitengewone vrouw ons haar verhaal in haar eigen woorden.

'Er is heel veel over haar geschreven, maar nog nooit hebben we haar eigen verhaal gehoord. Dit is nu eindelijk haar verhaal.' Caroline Kennedy

* Van groot historisch belang

* Tot dusver onbekende feiten en visies van Jacqueline

Begin maart 1964, terwijl Jacqueline Kennedy nog midden in het rouwproces zat na het verlies van John Fitzgerald Kennedy, heeft ze meerdere urenlange interviews gehad met historicus Arthur M. Schlesinger Jr. Deze opnames zijn bijna een halve eeuw verborgen gebleven. Ze geven een nieuwe kijk op het leven van John F. Kennedy als senator, presidentskandidaat en president, en bevatten daarnaast de ervaringen van Jacqueline Kennedy tijdens die periodes, inclusief details van hun persoonlijke gesprekken, haar rol in zijn politieke leven en haar aandachtige en originele blik op de entourage en de mensen die hun leven bepaalden.

Naast het boek verschijnt er een gelimiteerde luxe editie met uniek geluidsmateriaal in de vorm van een cassette met gebonden boek en 8 audio-cd's.

Meer informatie over de Amerikaanse versie en de book trailer.