Vooruitstrevende ondernemers 'groen' ingesteld

Persbericht van BU Business Information

Vooruitstrevende ondernemers 'groen' ingesteld

Nederlandse pioniers op het gebied van duurzaam en sociaal ondernemen delen in het boek Het Nieuwe Groen hun kennis en kunde met startende ondernemers. Ze vertellen over hun succes en het geheim daarachter. Hoe bouw je een idee dat goed is voor de wereld om tot een succesvol bedrijf?

'Het Nieuwe Groen is een praktisch boek bedoeld voor starters. Het neemt de lezer mee in de verschillende fasen van het ondernemerschap. Van idee tot uitvoering,' aldus Asceline Groot, auteur en senior adviseur communicatie bij ASN bank. 'De ervaringen van andere ondernemers en specialisten kunnen helpen om een vliegende start te maken. Maar je ook behoeden voor missers. Elke starter heeft baat bij ervaringen en hulp van hun pionierende voorgangers.'

Succesvol Verantwoord Ondernemen
Het Nieuwe Groen is niet het zoveelste boek dat predikt hoe belangrijk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is. Wat Het Nieuwe Groen vooral laat zien, is dat succesvol ondernemen hand in hand kan gaan met respect voor mens en milieu.

Netwerksessie
Het unieke aan het boek is dat het gezien kan worden als een netwerksessie in boekvorm met 28 bijzondere en uiteenlopende duurzame en sociale ondernemers en specialisten. De mensen achter onder meer GreenGrafitti, Strawberry Earth, Valid Express, Trouw en KPMG beantwoorden vragen als: waar vind je financiering, hoe laat je de wereld weten dat je bestaat, moet je echt een businessplan schrijven? Zij kennen het klappen van de zweep en geven praktische handvatten. Dat maakt het verhaal niet alleen inspirerend, maar ook informatief voor elke startende ondernemer.

Over Academic Service
Academic Service is een imprint van Sdu Uitgevers en geeft toonaangevende management-, ICT- en educatieve boeken uit.

Over Asceline Groot
Asceline Groot is senior adviseur communicatie bij de ASN Bank en verantwoordelijk voor sponsoring en het onlineplatform 'Voor de Wereld van Morgen'. In haar werk ontmoet ze dagelijks duurzame ondernemers. Starters én ondernemers met veel ervaring. Door deze twee groepen met elkaar in contact te brengen, hoopt ze dat mensen hun ideeën voor een verantwoorde onderneming uitvoeren en daarmee de wereld een beetje mooier maken.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.academicservice.nl
Bijlage:
* persbericht hetnieuwegroen 15 sept 2011docx


Noot voor redacties


BU Business Information

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter