Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 14 september 2011

Ahrend en Igluu bundelen krachten

Inrichter Ahrend en Igluu, aanbieder van flexibele werkplekken en vergaderruimten, bundelen hun krachten en gaan intensief samenwerken. Hiermee neemt Ahrend opnieuw een grote stap richting het realiseren van unieke en continu innoverende werk-, leef- en leercommunities voor haar klanten en medewerkers. Tegelijkertijd breidt Igluu haar succesvolle netwerk verder uit.

Ahrend en Igluu zijn koplopers op het gebied van Het Duurzame Nieuwe Werken (HDNW). Flexibele kantoren hebben de toekomst: HDNW maakt plaats- en tijdonafhankelijk werken mogelijk. Bij Igluu kunnen mensen altijd en op verschillende plaatsen aan het werk. Gezamenlijk creëren Ahrend en Igluu nu flexplekken van topkwaliteit, op de beste locaties en sfeervol, professioneel en duurzaam ingericht.

Duurzaam werken

Concreet houdt de samenwerking in dat Ahrend de exclusieve leverancier wordt van het totale inrichtingsconcept van Igluu, met de bijbehorende diensten en producten. Daarnaast wordt Ahrend zelf klant bij Igluu.

Bert Franse (mede-oprichter Igluu) licht toe: 'Voor Igluu betekent deze samenwerking met Ahrend versterking van ons concept, met doordacht inrichtingsadvies en duurzame producten. Ahrend en Igluu hebben elkaar vooral gevonden vanwege onze vergelijkbare visies op duurzaam werken in de toekomst. Mensen laten zich steeds vaker leiden door een gezondere balans tussen werk en privé. Iedereen wil flexibeler en productiever zijn. Kenniswerkers werken graag in een kwalitatief hoogwaardige omgeving op aansprekende locaties, met uitstekende faciliteiten en veel sfeer: licht, ruim, open, gericht op onderling contact, maar vooral professioneel. En bovendien in de buurt van openbaar vervoer, dynamische stadscentra, winkels en restaurants.'

Full service

'Igluu biedt kenniswerkers niet alleen zeer aantrekkelijke werkplekken, maar ook uitstekende mogelijkheden voor workshops, vergaderen en events. Ook netwerkmogelijkheden zijn belangrijk: bij Igluu kun je altijd informeel praten met mensen uit andere disciplines. Igluu richt zich zowel op zzp'ers als op grote(re) bedrijven en organisaties. Deze laatste groep is immers volop bezig met het reduceren van de eigen kantooroppervlakte en het zoeken naar alternatieve faciliteiten (naast thuiswerken). Daarnaast zien we een toenemende behoefte aan externe en flexibele vergaderlocaties. De samenwerking met Ahrend maakt het voor Igluu mogelijk haar groeiambities sneller uit te voeren dan wij op eigen kracht hadden gekund. Een topmerk als Ahrend past uitstekend bij de visie die wij voor ogen hebben.'

Peter-Paul Hendrikx (Managing Director Ahrend Inrichten) vult aan: 'Dit is een uitgelezen kans om gezamenlijk met Igluu als full service dienstverlener naar buiten te treden. Daarbij staat in eerste instantie niet meer het eigendom, maar juist het gebruik van de werkomgeving centraal. Zelf nemen wij hierin als inrichter een leidende rol. Gezamenlijk zijn we met dit duurzame concept in staat snel in te spelen op veranderde huisvestingsbehoeften en, nog belangrijker, de gebruiksbehoeften van een brede doelgroep.'

Igluu

Igluu biedt kenniswerkers een plek om te werken, ontvangen en ontmoeten. Een plek waar je gemakkelijk in contact komt met andere kenniswerkers en faciliteiten, kennis en netwerk met elkaar kunt delen. Een comfortabele en representatieve plek waar je met trots collega's en klanten ontvangt en aanvoelt als een warme huiselijke omgeving.

Igluu heeft de ambitie om uit te groeien tot een landelijk netwerk. Er zijn reeds vestigingen in Utrecht en Den Haag en Igluu breidt haar netwerk dit jaar uit naar Eindhoven en Amsterdam. Daarbij kiest Igluu bewust voor centraal gelegen locaties, midden in de gezellige dynamiek van de binnenstad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Igluu is een onderneming van voormalig management- en ICT-consultants Bert Franse, Michiel Morks en Jeroen Riedstra. Na jarenlang te hebben samengewerkt in het bankwezen gingen zij in 2008 samen ondernemen. In maart 2009 opende de eerste Igluu-vestiging haar deuren in Utrecht: drie verdiepingen inspirerend werken, vergaderen en ontmoeten. In februari 2010 volgde de vestiging in Den Haag.

Ahrend

Koninklijke Ahrend NV richt - samen met klanten, architecten en andere partners - omgevingen in waar mensen worden gestimuleerd tot optimale prestaties. Ahrend zorgt ervoor dat mensen professioneel, plezierig en productief kunnen werken en leren in mooie, functionele en duurzame werk-, leer- en leefomgevingen. Ahrend wil duurzaam zijn in alle betekenissen van het woord en richt haar bedrijfsvoering in volgens het Cradle to Cradle-gedachtegoed,met als doel geen afval meer te produceren.

Het assortiment van Ahrend als ontwerper en producent van herkenbaar, tijdloos 'Dutch Design'-meubilair omvat stoelen als Ahrend 350 (Sigurd Rothe), Ahrend 380 van Ineke Hans, de Ahrend Kaigan 'standstoel' van Marijn van der Poll, Ahrend 250 (Frans de la Haye) en de legendarische Revolt van Friso Kramer, wereldwijd toegepaste tafels als Mehes en Ahrend 500, en vele andere bekroonde stoelen, tafels en opbergsystemen. Bezoek voor meer informatie de site: www.ahrend.com.

Foto (vrij van copyrights): v.l.n.r. Michiel Morks (Igluu), Jacq de Bruin (Koninklijke Ahrend NV) , Bert Franse (Igluu), Jeroen Riedstra (Igluu) en Peter-Paul Hendrikx (Ahrend Inrichten) bezegelen de samenwerking

Opmerking voor de redactie (