Gemeente Almelo

Cursus `Peuter in Zicht!' van start in Almelo

5 september 2011 - Op donderdag 15 september a.s. start in Almelo de cursus `Peuter in Zicht!'. Deze cursus is bedoeld voor alle ouders met kinderen van 2 en 3 jaar die vragen hebben over opvoeden. Ook ouders die benieuwd zijn naar tips om het opvoeden van hun peuter(s) prettiger en makkelijker te laten zijn kunnen aan de cursus deelnemen. GeĂŻnteresseerden kunnen zich tot en met woensdag 7 september opgeven.

Peuters ontwikkelen zich heel snel en hun wereld wordt steeds groter. Dat is voor ouders boeiend om te zien maar ook wel eens lastig. Want wat doe je als ouder als jouw kind een driftbui heeft? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw kind goed eet? En wat doe je als jouw kind andere kinderen slaat? In de cursus `Peuters in Zicht!' komen deze en andere vragen uitgebreid aan bod. Ouders kunnen met elkaar en de cursusleider in gesprek gaan over manieren van opvoeden en ervaren dat zij niet de enige zijn met vragen.

Voorbeelden
Met behulp van een DVD bespreekt de cursusleider tal van voorbeelden op welke manier ouders met lastige opvoedsituaties kunnen omgaan. Ouders krijgen informatie over hoe ze de ontwikkeling van hun kind kunnen stimuleren en het gedrag kunnen sturen. Ook kan de cursusleider ingaan op vragen over (gezond) eten, slapen, zindelijkheid en druk of dwars gedrag.

Doe-cursus

`Peuter in Zicht!' is niet alleen maar een kijk- en praatcursus, het is vooral een doe-cursus waarbij ouders adviezen uit de cursus thuis in praktijk brengen. Ervaringen worden tijdens de volgende bijeenkomst besproken. Alle informatie wordt ook in de vorm van folders meegegeven zodat ouders het op een later moment nog eens rustig kunnen nalezen.

5 wekelijkse bijeenkomsten

Getrainde verpleegkundigen van de afdeling Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Regio Twente geven de cursus. De cursus bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten die duren van 19.30 tot 21.30 uur. De cursus vindt plaats in Eninver aan de Apollolaan 11. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus.

Aanmelden?
Belangstellenden kunnen zich tot en met woensdag 7 september via de website www.cursusbureautwente.nl aanmelden. Vragen kunt u stellen door een email te sturen naar cursusbureau@regiotwente.nl of telefonisch via de administratie van de JGZ via (053) 487 69 30.

Aanmelden:

* www.cursusbureautwente.nl