Politie Hollands Midden

Leiden - Aanhouding na bedreiging in het verkeer

Leiden, 15-09-2011 o De politie heeft woensdagmiddag 14 september een 21-jarige automobilist uit Rijnsburg aangehouden op verdenking van bedreiging in het verkeer.

De Rijnsburger reed volgens een aangever, een 59-jarige Leidenaar, tussen de Plesmanlaan en de Schipholweg slingerend en hard door het verkeer waardoor andere weggebruikers door zijn rijgedrag steeds moesten afremmen. Een andere automobilist had op dat moment al een conflict met de Rijnsburger.

De Leidenaar moest op een gegeven moment een uitwijken om een aanrijding met de Rijnsburger te voorkomen. De Leidenaar werd boos en reed naast de Rijnsburger om hem te wijzen op zijn rijgedrag. Deze laatste reageerde volgens de Leidenaar terug door een snijdende beweging langs zijn keel te maken.

De Leidenaar heeft hierna zijn auto voor die van de Rijnsburger geplaatst zodat deze niet weg kon rijden. De andere bestuurder die al ruzie had met de Rijnsburger heeft vervolgens zijn auto daarachter geplaatst. De Rijnsburger wist toch weg te komen en te keren waarna hij richting de kruising met de Vondellaan reed. De twee andere bestuurders hebben intussen de politie gebeld en hebben aangifte gedaan van bedreiging. De Rijnsburger werd korte tijd later aangehouden.